ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμμόχωστος, Βαρώσια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μάικ Πόμπεο, Νίκος Χριστοδουλίδης,

















































Το Ισραήλ προειδοποιεί ότι θα χτυπήσει τους Τούρκους στη Συρία - Τούρκοι υπουργοί στη Δαμασκό
Η Φραντσέσκα Αλμπανέζε του ΟΗΕ χαρακτήρισε τη συμφωνία φυσικού αερίου Αιγύπτου-Ισραήλ παραβίαση του διεθνούς δικαίου
Σε υστερία και νευρικό κλονισμό οι τουρκικές εφημερίδες με την Τριμερή Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
Η ανάγκη του αγωγού EastMed: Η ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης μετατοπίζεται προς την Τουρκία - Το Ισραήλ προσφέρει διέξοδο
Παύλος Ασλανίδης: Η Μαρία Καρυστιανού «έπεσε στην παγίδα των δημοσκοπήσεων και φούσκωσαν τα μυαλά της»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τη διαβεβαίωση ότι οι ΗΠΑ θα στείλουν το μήνυμα στην Τουρκία πως όλα τα μέρη θα πρέπει να σεβαστούν τις πρόνοιες των ψηφισμάτων 550 και 789 για τα Βαρώσια στην Αμμόχωστο, έδωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πόμπεο, στον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη.
Όπως ανέφερε καλά ενημερωμένη πηγή στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, απαντώντας σε επιστολή του Κύπριου Υπουργού Εξωτερικών, ημερομηνίας 13 Σεπτεμβρίου, ο Μάικ Πομπέο σημειώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συμμερίζονται τις ανησυχίες του κ. Χριστοδουλίδη ότι τυχόν μονομερείς ενέργειες για να ανοίξουν ξανά τα Βαρώσια ή να εγκατασταθούν στην πόλη άλλοι πλην των αρχικών της κατοίκων, δεν θα συνέβαλλαν στην επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό, και θα ήταν αντίθετες με τα Ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσβλέπουν όλα τα μέρη να σεβαστούν αυτά τα ψηφίσματα και να δώσουν με σαφήνεια το ίδιο μήνυμα στην Τουρκία», αναφέρει σύμφωνα με την ίδια πηγή η επιστολή Πομπέο.
Στην ίδια επιστολή, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επαναβεβαιώνει τη θέση των ΗΠΑ για λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.
Επισημαίνεται ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ενθαρρύνουν όλους τους ενδιαφερόμενους να απέχουν από ενέργειες ή ρητορική που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή και καλούν και τις δύο πλευρές να κάνουν σημαντικά μέτρα για τη βελτίωση των δικοινοτικών σχέσεων.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία προσφέρει την καλύτερη ευκαιρία στο λαό της Κύπρου να έχει ένα πιο ειρηνικό και ευημερούν μέλλον».






















































