Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος έστησε ενέδρα και σκότωσε στρατιωτικούς στο Σινά

Το Ισλαμικό Κράτος έστησε ενέδρα και σκότωσε στρατιωτικούς στο Σινά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επτά στρατιωτικοί κι ένας πολίτης σκοτώθηκαν σε ενέδρα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην περιοχή του Βορείου Σινά την Παρασκευή, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας.

Άλλοι δύο στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στην επίθεση, η οποία διαπράχθηκε στην Μπιρ Αλ Άμπεντ, διευκρίνισαν δύο πηγές.

Το Ισλαμικό Κράτος υποστήριξε ότι 15 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην ενέδρα με ανακοίνωσή του, την οποία μετέδωσε το πρακτορείο «ειδήσεων» Άμακ, όργανο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Δεν ήταν δυνατό να επαληθευτεί ο συγκεκριμένος ισχυρισμός από ανεξάρτητη πηγή.

Οι εικόνες που συνοδεύουν την ανάρτηση είναι -σύμφωνα με το Ισλαμικό Κράτος- από την επίθεση στην οποία αναφερόμαστε.

Νωρίτερα την Παρασκευή, το υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 118 εξτρεμιστές στο βόρειο και το κεντρικό Σινά την «τελευταία περίοδο», χωρίς να δώσει πιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Η Αίγυπτος παραμένει αντιμέτωπη με τον συμμοριτοπόλεμο τζιχαντιστών στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά, ο οποίος μαίνεται εδώ και αρκετά χρόνια κι έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες στρατιωτικούς, αστυνομικούς και κατοίκους της περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκία: Χακάν Φιντάν και Ιμπραήμ Καλίν συναντήθηκαν με τους τζιχαντιστές της Χαμάς στην Άγκυρα

Λάνα Ζωχιού (ΥΠΕΞ): «Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία την κατάσταση στην Αλ Σουκαϊλαμπίγια, μια πόλη με κατεξοχήν ελληνορθόδοξο πληθυσμό»

Ο persona non grata πρεσβευτής του Ιράν στον Λίβανο αρνείται να φύγει

Συρία: Η Κύπρος ζητά «απόδοση ευθυνών» στους τζιχαντιστές που επιτέθηκαν σε Ελληνορθόδοξους στη Σελευκόβηλο

Συρία: Αυστηρή παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για τις επιθέσεις κατά Ελληνορθόδοξων στη Σελεύκεια (Σουκαϊλαμπίγια)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr