Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γκουτέρες επιθυμεί επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

Ο Γκουτέρες επιθυμεί επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι επαφές του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ περιελάμβαναν και μια άκρως σημαντική συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο κ. Γκουτέρες εμφανίστηκε αποφασισμένος να εμπλακεί ουσιαστικά στην προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Όπως προκύπτει, ο γ.γ. θα επιχειρήσει την σύγκλιση μιας τριμερούς συνάντησης σε χώρα της Ευρώπης εντός Οκτωβρίου προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι όροι αναφοράς για επανέναρξη των συνομιλιών.

Η τριμερής συνάντηση αναμένεται να οριστικοποιηθεί μετά την συνάντηση του Αντόνιο Γκουτέρες με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων την Δευτέρα επίσης στη Νέα Υόρκη.

Πέραν τούτου, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ εμφανίζεται έτοιμος να συγκαλέσει και μια άτυπη πενταμερή συνάντηση με την συμμετοχή και της Ελλάδας και της Τουρκίας, η οποία θα συμβάλει στην επανέναρξη του διαλόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της DW η άτυπη πενταμερής θα γίνει σε επίπεδο τεχνοκρατών όλων των εμπλεκόμενων πλευρών αλλά και διαπραγματευτών.

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας οι τουρκικές απειλές

Την πρόθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καταγγέλλοντας τους τουρκικούς σχεδιασμούς για την περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων ανακοίνωσε από την Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας μετά το γεύμα που παρέθεσε στους εκπροσώπους των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Κύπριος Πρόεδρος είπε ότι ενημέρωσε τους συνομιλητές για τις τουρκικές απειλές περί διάνοιξης της κατεχόμενης πόλης υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση και για την πρόθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας να προσφύγει στο Σ.Α.

Σύμφωνα με τον Νίκο Αναστασιάδη στόχος της προσφυγής είναι να επαναβεβαιωθεί η θέση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την πόλη την Βαρωσίων, έτσι όπως αυτή περιγράφεται στα ψηφίσματα 550 και 789 τα οποία αφορούν την επιστροφή της περίκλειστης πόλης στους κατοίκους της μέσω της παράδοσής της στα Ηνωμένα Έθνη.

Πηγή: Deutsche Welle

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: «Η Κύπρος ΔΕΝ κείται μακράν» – «Ισχυρή Ελλάδα σημαίνει και ισχυρή Κύπρος»

ΗΒ: Ζητούνται εργαζόμενοι στον ελληνικό τουρισμό- «Ποιος θα στρώσει τα κρεβάτια των επισκεπτών;»

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Το Ισραήλ δεν θα εγκρίνει πλέον τις αυτοκινητοπομπές της UNRWA με τρόφιμα προς το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Ροζάκης: Οι δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο παραβιάζουν τη διακήρυξη των Αθηνών και είναι εμπρηστικές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr