ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Γιαζίντι, Ερμπίλ (Άρβηλα), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Τζιχαντιστές,


















































Το Ισραήλ ζήτησε από τις ΗΠΑ να βομβαρδίσουν τους Τούρκους στη Συρία - Ο Τραμπ ΜΠΛΟΚΑΡΕ τις αεροπορικές επιδρομές
Ο Φιντάν «πόζαρε» δίπλα σε χάρτη της Παλαιστίνης δίχως το Ισραήλ - Οργή στην Ιερουσαλήμ
Ο Τραμπ μπλόκαρε ισραηλινή επιδρομή στη Συρία - «Ψυχραίνουν» οι σχέσεις με Νετανιάχου, ενισχύεται ο άξονας Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας
Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ έκανε... πλάκα όταν είπε ότι θα ανακηρύξει τα Στενά του Ορμούζ αμερικανικό έδαφος
Ο Ερντογάν παριστάνει τον μεγάλο αφέντη της περιοχής και έδωσε εντολές στον Τραμπ - Τι είπε για Συρία, Λίβανο, Γάζα,
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Δραματικές ώρες περνούν οι Έλληνες που ζουν στο Ερμπίλ, λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από το πεδίο των μαχών όπου συγκρούονται οι οι Κούρδοι μαχητές με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
«Αυτή την στιγμή γίνεται ένας πόλεμος γύρω μας στα 25-30 χλμ. Όλη μέρα είμαστε στα σπίτια μας. Δεν βγαίνουμε έξω, εδώ γύρω υπάρχουν οι Τζιχαντιστές που αν γίνει κάτι θα μας σφάξουν σε δευτερόλεπτα» εξομολογείται ο Πάνος Χωριάτης στην κάμερα του Star.
Αρκετοί δεν έχουν διαβατήρια για αυτό και είναι δύσκολο να φύγουν με αεροπλάνο από την πόλη που ζουν, καθώς για να βγουν τα σχετικά έγγραφα χρειάζονται αρκετές γραφειοκρατικές διαδικασίες.
«Είχανε φύγει 1.000 άτομα από όλη την Ευρώπη από τα βουνά και πεθάνανε όλοι. Τους αφήσανε χωρίς νερό. Είναι δύσκολη η κατάσταση. Τους αφήσανε σε μια σπηλιά και δεν τους επέτρεπαν να κάνουν μπροστά ή πίσω» πρόσθεσε ο κ.Χωριάτης.
Πριν από λίγο το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι “ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, έχει δώσει ρητές οδηγίες στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Βαγδάτη για αυξημένη επαγρύπνηση, συνεχή επικοινωνία με τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο Ιράκ και τήρηση αυστηρών μέτρων ασφαλείας”.
Δείτε περισσότερα στο βίντεο του STAR:























































