Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμετανόητος Τσαβούσογλου: Κάνουμε γεωτρήσεις στη δική μας υφαλοκρηπίδα

Αμετανόητος Τσαβούσογλου: Κάνουμε γεωτρήσεις στη δική μας υφαλοκρηπίδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Άγκυρα συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους στα ελληνοτουρκικά, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσλογλου να αναφέρει πως «στο θέμα της οριοθέτησης των συνόρων στην ανατολική Μεσόγειο δεν ισχύ καμιά συμφωνία ή απόφαση στην οποία δεν συμμετέχει η Τουρκία».

«Εμείς έχουμε κοινοποιήσει σε ολόκληρη την κοινή γνώμη και στη διεθνή κοινή γνώμη και στα Ηνωμένα Έθνη και την ΕΕ όλα τα στοιχεία για τους λόγους των δραστηριοτήτων μας που εξηγούν ότι έχουμε δίκιο από πλευράς διεθνούς δικαίου», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Ahaber υποστήριξε πως η Άγκυρα πραγματοποιεί τις δραστηριότητες της στη δική της υφαλοκρηπίδα.

«Αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Είναι ένα ζήτημα εθνικής κυριαρχίας και όποιος θέλει ας πει ό,τι θέλει», ανέφερε.

Ο Τσαβούσογλου είπε ακόμη ότι η Τουρκία είναι «υπέρ του διαμοιρασμού των υδρογονανθράκων γύρω από την Κύπρο, μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, των δύο κοινοτήτων στο νησί».

«Όσο δεν συμβαίνει αυτό, εμείς θα συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας εκεί.

»Ευχόμαστε να υπάρξει συμφωνία και όλοι να πάρουν τα δικαιώματά τους και να συνεχιστεί αυτή η υπόθεση μέσα σε γαλήνη και ειρήνη και ο πλούτος αυτός να πουληθεί στη διεθνή αγορά μέσω Τουρκίας.

»Αν δεν γίνει αυτό εμείς θα κάνουμε τα δικά μας βήματα», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Με την Τουρκία έχουμε ΜΟΝΟ ΜΙΑ διαφορά – ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδα

Στις 11/02 ο Μητσοτάκης στην Άγκυρα – Συνάντηση με Ερντογάν

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα «θωρακίζεται» με ισραηλινή τεχνογνωσία – «Διαθέτουμε κοινή αντίληψη για τις προκλήσεις της περιοχής»

ΗΠΑ και Ιράν δεν μπορούν να συμφωνήσουν για συνομιλίες – Η ένταση στο ζενίθ

Ο Νίκος Δένδιας διερωτήθηκε γιατί ο Τραμπ αποδέχεται την ιδέα ενός ισλαμικού στοιχείου στην περιοχή αντί να τραβά τον Ερντογάν προς μία φιλοδυτική θέση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr