Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χιλιάδες Κούρδοι της Συρίας διαδήλωσαν ενάντια στις απειλές της Άγκυρας για εισβολή

Χιλιάδες Κούρδοι της Συρίας διαδήλωσαν ενάντια στις απειλές της Άγκυρας για εισβολή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Χιλιάδες Κούρδοι της Συρίας διαδήλωσαν την Κυριακή κατά των επαναλαμβανόμενων απειλών εκ μέρους της Τουρκίας για στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των εδαφών τους, στη βόρεια Συρία.

Οι κουρδικές Αρχές, που ελέγχουν τη συριακή επικράτεια ανατολικά του ποταμού Ευφράτη (βόρεια και ανατολική Συρία), προειδοποιούν, μεταξύ άλλων, για τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει μια πιθανή στρατιωτική επίθεση στον καταυλισμό Αλ Χολ στη βορειοανατολική Συρία, όπου φιλοξενούνται χιλιάδες άνθρωποι -μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και μικρά παιδιά- οι οποίοι συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επανέλαβε το Σάββατο την απειλή του για μια επιχείρηση εναντίον των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) της κουρδικής πολιτοφυλακής κυρίως συνιστώσας των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική οργάνωση» από την Άγκυρα, αλλά είναι σύμμαχος των ΗΠΑ.

Οι Κούρδοι διαδηλωτές, που διαδήλωναν έξω από την αμερικανική βάση στη Ρας αλ Αΐν, κρατούσαν σημαίες με τον «Αήττητο Ήλιο».

«Κάτω ο Ερντογάν» και «Κάτω η κατοχή» φώναζαν οι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στα σύνορα, κοντά στην κοινότητα Ρας αλ Αΐν.

Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία προς τη βάση που διατηρεί στην περιοχή ο Διεθνής Συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

«Δεν θα εγκαταλείψουμε τη γη μας και θα μείνουμε εδώ, αλλά δε θέλουμε τον πόλεμο» είπε ο 52χρονος Άχμεντ Μοχάμεντ Σάλεμ.

Στο Ρας αλ Αΐν, το Τελ Αμπιάντ και το Κομπάνι, πόλεις πάνω στη μεθόριο, οι τοπικές Αρχές έχουν φτιάξει χαρακώματα και σήραγγες για να αντισταθούν σε μια πιθανή επίθεση, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αργά το απόγευμα, το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι γίνονται κοινές περιπολίες των δυνάμεων του Διεθνούς Συνασπισμού και του στρατιωτικού συμβουλίου της Τελ Αμπιάντ στα σύνορα.

Οι Αρχές της αυτόνομης κουρδικής περιοχής κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πίεση στην Τουρκία για να εμποδίσει μια επίθεση εκ μέρους της.

Η υπηρεσία, που είναι αρμόδια για τους καταυλισμούς των εκτοπισμένων στα κουρδικά εδάφη, ανέφερε ότι «θα ήταν δύσκολο» να ελέγξει την κατάσταση αν εκδηλωθεί επίθεση στον καταυλισμό Αλ Χολ.

Περίπου 70.000 άνθρωποι φίλα προσκείμενοι στο Ισλαμικό Κράτος, μεταξύ των οποίων και πολλοί Δυτικοί τζιχαντιστές, φρουρούνται εκεί τους τελευταίους μήνες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr