Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν το βράδυ κουρδικούς στόχους στη Συρία

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν το βράδυ κουρδικούς στόχους στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Θέσεις κουρδικών ένοπλων μονάδων που ανήκουν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Ράκα, έπληξε το βράδυ της Δευτέρας το πυροβολικό της Τουρκίας, όπως μετέδωσε ο συριακός ραδιοφωνικός σταθμός Σαμ.

Σύμφωνα με τις πηγές του σταθμού, τουρκικά πυροβόλα στοχοθέτησαν κουρδικές θέσεις ανατολικά της πόλης Τελ Αμπιάντ.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες στις τάξεις των Κούρδων.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, αεροσκάφη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας διεξήγαγαν πλήγμα εναντίον κουρδικού κέντρου διοίκησης στην πόλη Μαλικίγια, στην επαρχία Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Μαγιαντίν.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Αλ Χαντάθ ανέφερε ότι έγιναν επίσης αεροπορικά πλήγματα σε περιοχή κοντά στα σύνορα Συρίας-Ιράκ, όχι μακριά από το σημείο διέλευσης Σεμάλκα.

Δύο γέφυρες καταστράφηκαν από τον βομβαρδισμό.

Είχε προηγηθεί ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας στο Twitter, σύμφωνα με την οποία η Άγκυρα ολοκλήρωσε όλες τις προετοιμασίες για την επικείμενη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βορειοδυτική Συρία.

Η δημιουργία «ζώνης ασφαλείας» θεωρείται ουσιώδης για να υπάρξει σταθεροποίηση και ειρήνη στην περιφέρεια και οι Σύροι να ζουν με ασφάλεια, υποστήριξε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας στην ανάρτησή του.

Τη Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπεραμύνθηκε της απόφασής του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βόρεια Συρία, λέγοντας ότι θέλει να αφήσει στους πρωταγωνιστές που εμπλέκονται στη σύγκρουση αυτή την ευθύνη να «επιλύσουν την κατάσταση» οι ίδιοι.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν παρέλειψε πάντως να προειδοποιήσει την Άγκυρα μέσω Τwitter, διαμηνύοντας πως αν η Τουρκία κάνει κάτι που η Ουάσιγκτον θεωρήσει ότι κινείται «εκτός ορίων», τότε οι ΗΠΑ θα «καταστρέψουν ολοσχερώς και θα εξαφανίσουν την οικονομία της Τουρκίας».

Ανέφερε ακόμη πως κατά την πρόσφατη επικοινωνία του με τον Τούρκο ομόλογό του τον προειδοποίησε πως θα βρεθεί αντιμέτωπος με «μεγάλα προβλήματα» εάν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βλάψουν οποιοδήποτε στέλεχος των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων που βρίσκεται στην εμπόλεμη χώρα.

Οι επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας στις ΗΠΑ εξέφρασαν από την πλευρά τους τη διαφωνία τους στην απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βορειοανατολική Συρία, ανοίγοντας τον δρόμο για μια στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων μαχητών στην περιοχή.

«Αυτή η απόφαση θέτει σε άμεσο κίνδυνο την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα και στέλνει ένα επικίνδυνο μήνυμα στο Ιράν και τη Ρωσία, όπως επίσης και στους συμμάχους μας, ότι οι ΗΠΑ δεν αποτελούν πλέον έναν έμπιστο σύμμαχο» επισήμανε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι, καλώντας τον Ντόναλντ Τραμπ να «αναθεωρήσει την επικίνδυνη απόφασή του».

«Μια εσπευσμένη απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία θα ωφελούσε μονάχα τη Ρωσία, το Ιράν και το καθεστώς Άσαντ. Και θα αύξανε τον κίνδυνο μιας ανασύνταξης του ISIS και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων» υποστήριξε ο Ρεπουμπλικάνος επικεφαλής της Γερουσίας, Μιτς Μακόνελ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ

Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ

Οι Κούρδοι της Συρίας (Ροζάβα) συναντήθηκαν με τον Μασούντ Μπαρζανί – Γάλλος ΥΠΕΞ: «Η Γαλλία στεκόταν πάντα στο πλευρό του κουρδικού λαού και θα συνεχίσει να το πράττει»

Συνάντηση αρχηγού των SDF με τον Γάλλο Υπ. Εξωτερικών στην Ερμπίλ για την ασφάλεια και την εφαρμογή της συμφωνίας των Κούρδων με τη Δαμασκό

Συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στο Ομάν υπό τη σκιά σχεδίων για τη «μετά-μουλάδων» εποχή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr