Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι ετοιμάζουν νέο στόλο για τη Γάζα – Δήθεν με ανθρωπιστική βοήθεια!

Οι Τούρκοι ετοιμάζουν νέο στόλο για τη Γάζα – Δήθεν με ανθρωπιστική βοήθεια!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας συνασπισμός ακτιβιστών ανακοίνωσε την Τρίτη ότι σκοπεύουν να στείλουν έναν νέο στολίσκο με πλοία για να σπάσουν το ναυτικό αποκλεισμό του Ισραήλ στη Γάζα και ότι αυτό θα γίνει μέχρι το τέλος του 2014.

Ο συνασπισμός των ακτιβιστών που συνεδρίασε στην Κωνσταντινούπολη (καθόλου τυχαίο που οι ακτιβιστές έχουν ως “έδρα” το τουρκικό έδαφος), είπαν ότι οι συμμετέχοντες είναι από δέκα χώρες, ενώ οικοδεσπότες της “ανθρωπιστικής” μάζωξης ήταν η τουρκική ομάδα IHH, η οποία χρηματοδότησε και τον πρώτο στόλο που αποπειράθηκε να σπάσει το ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας και είχε δεχτεί τότε, το 2010, επιδρομή Ισραηλινών κομάντος που ματαίωσαν την όλη επιχείρηση.

Οι ακτιβιστές, για του οποίους υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι υποκινούνται από την Τουρκία, δεν ανακοίνωσαν συγκεκριμένη ημερομηνία, ή πόσα πλοία και άνθρωποι θα συμμετάσχουν.

Η ακτιβιστική οργάνωση IHH, η οποία λέγεται ότι έχει στενές σχέσεις με την τουρκική κυβέρνηση, είναι το βασικό μέλος του συνασπισμού, στον οποίο συμμετέχουν και ομάδες από την Ελλάδα, τη Νορβηγία και τη Σουηδία.

“Είναι αντικατοπτρισμός της ολοένα και μεγαλύτερης παγκοσμίως αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, από τις ΗΠΑ στη Μαλαισία, από τη Σκανδιναβία στη Νότια Αφρική”, είπαν οι εκπρόσωποι του στολίσκου.

Τα πλοία θα αποπλεύσουν την ίδια ώρα από διαφορετικά λιμάνια ανά τον κόσμο, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια”, συμπλήρωσαν.

“Θα συγκεντρώσουμε αυτό τον στολίσκο για να δείξουμε στη διεθνή κοινότητα ότι δεν μπορεί να κάθεται και να παρακολουθεί ατάραχη όταν σκοτώνονται άμαχοι και διαπράττονται εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας”, δήλωσε ο Καναδός ακτιβιστής Εχάμπ Λοτάγιεφ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο συνασπισμός δεν θα αναζητήσει υποστήριξη από οποιαδήποτε κυβέρνηση και δεν θα έχει στρατιωτική συνοδεία.

Το 2010 ο στολίσκος, με “ναυαρχίδα” το τουρκικό πλοίο Μαβί Μαρμαρά, στο οποίο οι ακτιβιστές ισχυρίζονταν ότι κουβαλούσαν ανθρωπιστική βοήθεια, αρνήθηκε να υπακούσει στις προειδοποιήσεις να μην προσεγγίσει το λιμάνι της Γάζας. Όταν οι επανειλημμένες προειδοποιήσεις αγνοήθηκαν, τότε ο ισραηλινός στρατός επενέβη στο πλοίο για να επιτεθεί στους Τούρκους εξτρεμιστές ισλαμιστές που ήταν μεταξύ των ανύποπτων ακτιβιστών.

Οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ, όταν οι Τούρκοι αντιστάθηκαν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα μέλη της τουρκικής οργάνωσης IHH, της ίδιας που ενορχηστρώνει τώρα τη νέα επιχείρηση.

Ύστερα από έρευνα που έκαναν οι ισραηλινές Αρχές στο πλοίο ανακάλυψαν ότι δεν κουβαλούσε καμία ανθρωπιστική βοήθεια. Αντιθέτως, βρέθηκαν πολλά εργαλεία, αλλά και όπλα, όπως μαχαίρια, στιλέτα, τσεκούρια, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω σε φωτογραφίες.

Ο στολίσκος του 2014 θα έχει μεταξύ των πλοίων που θα συμμετάσχουν ξανά το Μαβί Μαρμαρά, ωστόσο οι Τούρκοι ακτιβιστές έσπευσαν να διαβεβαιώσουν ότι δεν υποκινούνται από την τουρκική κυβέρνηση.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η ακτιβιστική τουρκική οργάνωση IHH, η οποία πρωταγωνιστεί σε αυτές τις… ναυμαχίες, έχει κατηγορηθεί για σχέσεις με την Αλ Κάιντα, ενώ τον Ιανουάριο στα γραφεία τους έγινε έρευνα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Τουρκίας.

Αυτά ας τα έχουν υπόψιν τους οι Έλληνες ακτιβιστές που υποκινούμενοι από αγνά κίνητρα, ίσως βρεθούν στον ίδιο στόλο με την IHH.

Δείτε φωτογραφίες από την ανθρωπιστική βοήθεια που προσπάθησαν να βάλουν στην Γάζα οι Τούρκοι το 2010. Θα δείτε μαχαίρια, τσεκούρια, σπρέι πιπεριού και σφεντόνες για να… παίζουν τα παιδιά.

maramara-2

marmara-1

marmara-3

marmara-4

marmara-5

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν

Το Ισραήλ απάντησε στο Ιράν «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»

Το Ισραήλ πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση στο Ιράν

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr