Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στον Τραμπ αρέσουν οι Κούρδοι αλλά δεν πολέμησαν με τις ΗΠΑ στην… απόβαση της Νορμανδίας

Στον Τραμπ αρέσουν οι Κούρδοι αλλά δεν πολέμησαν με τις ΗΠΑ στην… απόβαση της Νορμανδίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Άφωνοι έμειναν οι δημοσιογράφοι όταν άκουσαν τον Ντόναλντ Τραμπ να λέει ότι αν και του «αρέσουν» οι Κούρδοι, δεν πολέμησαν με τις ΗΠΑ στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένας στο Twitter σχολίασε: «Δεν πολέμησαν γιατί η Τουρκία είχε κηρύξει ουδετερότητα, η ίδια Τουρκία που στον Πρώτο ήταν σύμμαχος της Γερμανίας».

Η περίπτωση του Ντόναλντ Τραμπ μοιάζει σαν να έχει… κάψει τσιπάκι.

Στις δηλώσεις του λέει πράγματα που μοιάζουν… φάρσα ή τρολάρισμα.

Στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ «αρέσουν» οι Κούρδοι, αλλά έκρινε σκόπιμο να κάνει χθες κάποιες διευκρινίσεις.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στη σύμπηξη συμμαχιών στο μέλλον, αφού παρά το ότι είχαν οικοδομήσει τέτοια με τους Κούρδους της Συρίας επέτρεψαν στην Τουρκία να εξαπολύσει εισβολή στο βορειοανατολικό τμήμα της συριακής επικράτειας, ο Ρεπουμπλικάνος απέρριψε κάθε τέτοια πιθανότητα.

«Οι συμμαχίες είναι εύκολες», διαβεβαίωσε.

Ακόμη, ο Τραμπ επισήμανε πως οι Κούρδοι πολέμησαν για λογαριασμό των ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους διότι ήθελαν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους «τα εδάφη τους», για ίδιο συμφέρον.

Οι Κούρδοι -έθνος που δεν διαθέτει Κράτος- «δεν μας βοήθησαν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν μας βοήθησαν στη Νορμανδία», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος με τους πάντες να ακούνε αποσβολωμένοι τη νέα προεδρική μπούρδα.

«Δαπανήσαμε τεράστια ποσά για να βοηθήσουμε τους Κούρδους, με πυρομαχικά, με όπλα, με χρήματα», είπε ακόμη. Τούτου λεχθέντος «μας αρέσουν οι Κούρδοι», επέμεινε.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας εξαπέλυσαν την Τετάρτη, παρά τις πολλές διεθνείς προειδοποιήσεις προς την Άγκυρα να μην προχωρήσει σε τέτοια ενέργεια, επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία.

Οι Κούρδοι αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος στη δράση του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στη συριακή και στην ιρακινή επικράτεια εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Οι τουρκικές αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις άρχισαν μετά την απόφαση του Τραμπ να αναδιπλωθούν Αμερικανοί στρατιωτικοί που ήταν ανεπτυγμένοι στην περιοχή.

Νωρίτερα την Τετάρτη ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε πως ελπίζει ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ενεργήσει με όσο πιο «λογικό» και «ανθρώπινο» τρόπο είναι δυνατόν στη Συρία, προειδοποιώντας εκ νέου πως σε διαφορετική περίπτωση, θα βρεθεί αντιμέτωπος με «τεράστιο οικονομικό τίμημα»:

«Θα αφανίσω την οικονομία [της Τουρκίας]», απείλησε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr