Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ: Καταλήξαμε σε εμπορική συμφωνία με την Κίνα

Τραμπ: Καταλήξαμε σε εμπορική συμφωνία με την Κίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ΗΠΑ και η Κίνα κατέληξαν σε μια αρχική εμπορική συμφωνία, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των δύο χωρών.

«Καταλήξαμε σε μια πολύ σημαντική συμφωνία της 1ης φάσης. Η 2η φάση θα ξεκίνησει άμεσα», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στους δημοσιογράφους, έπειτα από τη συνάντηση που είχε στον Λευκό Οίκο με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης, Λίου Χε.

Η συμφωνία περιλαμβάνει αγορές αγροτικών προϊόντων, ύψους 40-50 δισ. δολαρίων, την πνευματική ιδιοκτησία και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, οι λεπτομέρειες της συμφωνίας θα έχουν οριστικοποιηθεί εντός των επόμενων τριών εβδομάδων.

Η συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και του επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας έγινε την Παρασκευή στον Λευκό Οίκο και ενώ ο Τραμπ είχε ήδη εκφράσει την αισιοδοξία του πως οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία, έπειτα από μήνες αδιεξόδου.

Αναβάλλονται οι δασμοί στα κινεζικά προϊόντα

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν είπε την Πέμπτη πως οι πρόσθετοι δασμοί σε κινεζικά προϊόντα, που σκόπευε να θέσει σε ισχύ η αμερικανική κυβέρνηση από την επόμενη εβδομάδα, δεν πρόκειται να τεθούν σε ισχύ.

Ο κ. Μνούτσιν έκανε λόγο για «παραγωγικές συνομιλίες» που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες, ανάμεσα στην ΗΠΑ και την Κίνα.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, ο Λίου Χε και ο Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ, ειδικός σε θέματα εμπορίου, αποχώρησαν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων έπειτα από συνομιλίες σχεδόν τριών ωρών.

Χαμόγελα στη Γουόλ Στριτ

Όπως αναμενόταν, η διαφαινόμενη συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα καθώς και η αποκλιμάκωση του σινο-αμερικανικού εμπορικού πολέμου, έφερε χαμόγελα στη Γουόλ Στριτ.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 26.816,59 μονάδες, με άνοδο 319,92 μονάδων ή +1,21%.

Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έκλεισε στις 8.057,04 μονάδες, ενισχυμένος κατά 106,26 μονάδες ή +1,34%.

Ο δείκτης Standard & Poor’s 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε στις 2.970,27 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 32,14 μονάδων ή +1,09%.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr