Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Brexit: Κοντά σε οριστική συμφωνία Βρυξέλλες και Λονδίνο – Στα ύψη η στερλίνα

Brexit: Κοντά σε οριστική συμφωνία Βρυξέλλες και Λονδίνο – Στα ύψη η στερλίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κοντά σε συμφωνία βρίσκονται Λονδίνο και Βρυξέλλες, για ένα συμφωνημένο Brexit, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Bloomberg.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, σημειώνεται πρόοδος στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στις Βρυξέλλες την Τρίτη, με κορυφαίους αξιωματούχους να βλέπουν εφικτή την επίτευξη συμφωνίας ακόμα και πριν από το τέλος της ημέρας. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για την κατάρτιση ενός προσχεδίου συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Την ίδια στιγμή δημοσίευμα του Guardian αναφέρει πως ο Μπόρις Τζόνσον υποχώρησε σχετικά με τα ιρλανδικά σύνορα, ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο το πεδίο των διαπραγματεύσεων.

Σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του και επικαλούμενος Βρετανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους, ο «Guardian» μεταδίδει επίσης πληροφορίες ότι υπάρχει ήδη προσχέδιο συμφωνίας μεταξύ των Βρυξελλών και του Λονδίνου, το οποίο θα δοθεί στη δημοσιότητα το πρωί της Τετάρτης.

Οι δύο πλευρές φέρεται να έχουν συμφωνήσει στην ύπαρξη τελωνείου στη Βόρεια Ιρλανδία, ιδέα που είχε απορρίψει η Τερέζα Μέι ως «απαράδεκτη», καθώς, όπως είχε πει στους Ευρωπαίους ομολόγους της, «δεν θα γίνει δεκτή», καθώς αυτό σημαίνει ότι ένα κομμάτι της Μεγάλης Βρετανίας θα είναι σε ένα βαθμό χωρισμένο από την υπόλοιπη χώρα, ώστε τελικά να αποφευχθούν τα σκληρά σύνορα με την Ιρλανδία.

Στα ύψη η στερλίνα

Μετά την είδηση για το ενδεχόμενο συμφωνίας, η στερλίνα επιδόθηκε σε ράλι, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα 4 μηνών, πέριξ των 1,275 δολαρίων.

Το βρετανικό νόμισμα κινείται ανοδικά στο σύνολο της ημέρας, καθώς από νωρίς διαφάνηκε ο αισιόδοξος τόνος των δηλώσεων του Ευρωπαίου διαπραγματευτή, Μισέλ Μπαρνιέ, για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

«Εργαζόμαστε σκληρά. Οι εργασίες θα ενταθούν. Μια συμφωνία είναι πιθανή εντός της εβδομάδας», δήλωσε νωρίτερα ο Μπαρνιέ.

Οι ελπίδες για συμφωνία και συντεταγμένο Brexit δημιουργήθηκαν μετά την εποικοδομητική συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα ο Βρετανός πρωθυπουργός με τον Ιρλανδό ομόλογό του Λίο Βαράντκαρ. Ένας νέος γύρος εντατικών διαπραγματεύσεων άρχισε την περασμένη Παρασκευή στις Βρυξέλλες, με τις δύο πλευρές να τρέχουν για να γεφυρώσουν το χάσμα λίγες μόλις ημέρες πριν το «επίσημο διαζύγιο» μεταξύ Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Η ιδιαίτερη σχέση της Κέιτ Μίντλετον με τον βασιλιά Κάρολο – «Είναι η κόρη που δεν έχει»

Ο καρκίνος της Κέιτ – Παγκόσμια συγκίνηση, αναλυτικά η κατάσταση

Κέιτ Μίντλετον: Ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο και άρχισε χημειοθεραπεία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr