ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μάικ Πενς στην Τουρκία «εντός των επομένων 24 ωρών» – Τι θα επιχειρήσει να πετύχει

Ο Μάικ Πενς στην Τουρκία «εντός των επομένων 24 ωρών» – Τι θα επιχειρήσει να πετύχει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς θα αναχωρήσει για την Τουρκία «εντός των επόμενων 24 ωρών», με την ελπίδα να διαπραγματευτεί μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των τουρκικών και των κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε την Τρίτη ένας Αμερικανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

«Ο πρωταρχικός στόχος μας είναι να χρησιμοποιήσουμε τη διπλωματία μας για να επιχειρήσουμε να επιτύχουμε μια κατάπαυση του πυρός και να φέρουμε την κατάσταση υπό έλεγχο» μετά την επιχείρηση της Άγκυρας, είπε σε δημοσιογράφους αυτός ο αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Ο Μάικ Πενς, ο οποίος ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα επισκεφθεί προσεχώς την Τουρκία, αφού του το ζήτησε ο Ντόναλντ Τραμπ, θα συνοδεύεται από τον σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Ρόμπερτ Ο Μπράιαν και τον Αμερικανό απεσταλμένο για τη Συρία Τζέιμς Τζέφρι, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τηλεφωνική επικοινωνία ΥΠΕΞ των ΗΠΑ με τον πρόεδρο του Ιράκ

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο τηλεφώνησε στον πρόεδρο του Ιράκ Μπαρχάμ Σαλίχ για να συζητήσει για την τουρκική στρατιωτική εισβολή στη Συρία και για την επιθυμία της Ουάσινγκτον η επίθεση να τερματιστεί αμέσως, σύμφωνα με περιληπτική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τηλεφωνική αυτή συνομιλία.

Στη περιληπτική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Πομπέο «καταδίκασε επίσης την πρόσφατη βία στο Ιράκ και τόνισε ότι αυτοί που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και διαπράττουν πράξεις βίας και εκφοβισμού κατά των μέσων ενημέρωσης πρέπει να λογοδοτήσουν».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Τουρκία αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες κατά 229%, στοχεύοντας στην ανάπτυξη δικών της τεχνολογιών

Το Ισραήλ έτοιμο να προκαλέσει χάος στην Τουρκία

ΣΟΚ στο Ισραήλ! Ο Νετανιάχου είχε προειδοποιηθεί από τον Πρόεδρο τον Εμιράτων πριν τη σφαγή της 7/10/23 ότι η Χαμάς σχεδίαζε επίθεση;

Στα ύψη οι τιμές του πετρελαίου – «Ανάφλεξη» στον Περσικό Κόλπο και φόβοι για τα 100 δολάρια το βαρέλι

Οι στολές της Διαστημικής Δύναμης του Τραμπ προκαλούν αντιδράσεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr