Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε νευρικό κλονισμό η Τουρκία: Θα συνεχίσουμε στη Συρία «με ή χωρίς τη στήριξη του κόσμου» – Πότε είχε στήριξη;

Σε νευρικό κλονισμό η Τουρκία: Θα συνεχίσουμε στη Συρία «με ή χωρίς τη στήριξη του κόσμου» – Πότε είχε στήριξη;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία διαβεβαίωσε την Τρίτη ότι θα συνεχίσει τη στρατιωτική επιχείρησή της στη βόρεια Συρία «με ή χωρίς τη στήριξη» του κόσμου και κατήγγειλε τη «βρώμικη συμφωνία» μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων και του καθεστώτος της Δαμασκού.

Εύλογη η απορία: Πότε η Τουρκία είχε τη στήριξη του κόσμου; Όταν ο Τραμπ έδινε «πράσινο φως» στον Ερντογάν; Αυτό ήταν του Τραμπ, όχι του δυτικού πολιτισμένου κόσμου.

«Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις, περιλαμβανομένου του Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος), είτε ο κόσμος δεχθεί είτε δεν δεχθεί να μας στηρίξει» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαρετίν Αλτούν.

Είναι και θρασύτατοι ψεύτες και απατεώνες. Θα πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Ο Τούρκος αξιωματούχος κατηγόρησε τους δημοκρατικούς Κούρδους πολιτοφύλακες των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) ότι «εσκεμμένα στοχοθέτησαν τους άμαχους στα σύνορα, μεταξύ αυτών και δημοσιογράφους, προτού καταλήξουν σε μια βρώμικη συμφωνία με το καθεστώς του Άσαντ».

Ό,τι να ‘ναι δηλαδή.

Ο Αλτούν σημείωσε ότι η Άγκυρα και η Ουάσιγκτον «έχουν συμφωνήσει στην αναγκαιότητα να πολεμηθεί και να αποτραπεί η αναβίωση του Ντάες», όμως κατηγόρησε την προηγούμενη αμερικανική διοίκηση υπό τον Μπαράκ Ομπάμα ότι «ανέθεσε» αυτή τη μάχη σε μια «τρομοκρατική οργάνωση», αναφερόμενος στις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ξέχασε όμως να πει τι έγιναν τα 500 εκατομμύρια δολάρια που πήρε η Τουρκία για να οργανώσει «αντάρτικο» και τα «έφαγε». Και έτσι οι Αμερικανοί στράφηκαν στους Κούρδους.

Ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας κατηγόρησε, επίσης, «Αμερικανούς αξιωματούχους» ότι διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση στη βόρεια Συρία και «συγκαλύπτουν τα εγκλήματα που διαπράττει το παρακλάδι του PKK στη Συρία».

«Δεν είναι μυστικό ότι η καριέρα Αμερικανών αξιωματούχων, στρατιωτικών ή πολιτικών, εξαρτάται από τη διαιώνιση του Ντάες στη Συρία», υπογράμμισε.

Αυτοί οι ψυχοπαθείς ψεύτες του καθεστώτος Ερντογάν έπρεπε να δικάζονται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αντί να κάνουν δηλώσεις. Αρκετά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr