ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσαβούσογλου: Η Ρωσία υποσχέθηκε στην Τουρκία ότι θα απομακρύνει τους Κούρδους

Τσαβούσογλου: Η Ρωσία υποσχέθηκε στην Τουρκία ότι θα απομακρύνει τους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την υπόσχεση ότι η κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), κυρίως συνιστώσα των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), που είναι ο αντίπαλος του τουρκικού στρατού στη βόρεια Συρία, δεν θα βρίσκεται στα συριακά εδάφη από την άλλη πλευρά των συνόρων, έδωσε η Ρωσία στην Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σήμερα Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου.

Η Ρωσία «υποσχέθηκε πως ούτε το PKK [σ.σ. Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν] ούτε οι YPG θα βρίσκονται από την άλλη πλευρά των συνόρων», είπε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο BBC.

«Αν η Ρωσία, συνοδεία του συριακού στρατού, απομακρύνει στοιχεία των YPG από την περιοχή, δεν θα αντιτεθούμε σε αυτό».

Νωρίτερα σήμερα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως η Συρία πρέπει να αναλάβει τον έλεγχο των συνόρων της με την Τουρκία στο πλαίσιο οποιασδήποτε διευθέτησης της σύγκρουσης στην περιοχή, καθώς η Τουρκία συνεχίζει την επίθεσή της στη βορειοανατολική Συρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τραμπ μίλησε με Πούτιν και Ζελένσκι για τον τερματισμό του πολέμου – Παραμένουν οι διαφωνίες

Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ρωσία ετοιμάζει νέα μαζική επίθεση στην Ουκρανία και ζητάει επειγόντως Patriot

Ρώσοι φαρσέρ για Θάνο Ντόκο: «Χρησιμοποιήσαμε μακιγιάζ και σίγουρα όχι Τεχνητή Νοημοσύνη»

Τούρκος κωμικός οδηγήθηκε στη φυλακή για εξύβριση του Ερντογάν

Jerusalem Post: Ο Ερντογάν της Τουρκίας διεξάγει πόλεμο εναντίον της Δύσης και του Ισραήλ – Το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να το αγνοήσει

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr