ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι (SDF): Ποια κατάπαυση πυρός; Οι Τούρκοι συνεχίζουν να βομβαρδίζουν

Κούρδοι (SDF): Ποια κατάπαυση πυρός; Οι Τούρκοι συνεχίζουν να βομβαρδίζουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν την Παρασκευή στη βόρεια Συρία σε αεροπορική επιδρομή της Τουρκίας με στόχο ένα χωριό κοντά στη μεθοριακή κωμόπολη Ρας Αλ Αΐν, όπου κουρδικές δυνάμεις εξακολουθούν να αντιστέκονται στην επίθεση της Άγκυρας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

«Πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν από αεροπορικό πλήγμα της Τουρκίας στο χωριό Μπαμπ Αλ Χέιρ» ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο, παρά την εκεχειρία στην οποία συμφώνησε την Πέμπτη το βράδυ η Άγκυρα.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), αιχμή του δόρατος των οποίων είναι οι Κούρδοι, κατηγόρησαν επίσης την Τουρκία ότι βομβαρδίζει περιοχές αμάχων, παραβιάζοντας την κατάπαυση του πυρός που έχει κηρύξει.

«Παρά τη συμφωνία για να σταματήσουν οι μάχες, τουρκικές αεροπορικές επιθέσεις και επιθέσεις πυροβολικού συνεχίζονται εναντίον των θέσεων μαχητών και οικισμών αμάχων» δήλωσε ο εκπρόσωπος των SDF, Μουσταφά Μπάλι.

Ο ίδιος δήλωσε πως οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν τη Ρας Αλ Αΐν.

Κρότοι οβίδων ακούγονταν σήμερα το πρωί στα τουρκοσυριακά σύνορα, παρά την κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε ανάμεσα στην Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Αζερμπαϊτζάν απαίτησε από το Ισραήλ να ανακαλέσει την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Αλέξης Τσίπρας στην Κίμπερλι: Όχι F-35 κι άλλοι αμερικανικοί εξοπλισμοί στην Τουρκία – Οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ πρέπει να βασίζονται στο αμοιβαίο όφελος

Μπλόκο του Κογκρέσου στα F-35 για την Τουρκία – Πιέσεις σε Τραμπ με φόντο S-400 και Ισραήλ

Η Τουρκία έθεσε το πεδίο της πρώτης μάχης του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τους Πέρσες υπό ιστορική προστασία

Ένας «σαλταρισμένος» μικρομέγαλος λουστράκος – Ο Ερντογάν θέλει να κάνει «κουμάντο» σε ΝΑΤΟ, ΕΕ και απειλεί το Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr