Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νομοσχέδιο από τους Ρις και Μενέντεζ «κυνηγά» τους τουρκικούς εξοπλισμούς

Νομοσχέδιο από τους Ρις και Μενέντεζ «κυνηγά» τους τουρκικούς εξοπλισμούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι δύο κορυφαίοι Αμερικανοί γερουσιαστές της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων εισήγαγαν νομοθεσία την Πέμπτη, η οποία θα επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για τη στρατιωτική εισβολή της στη βόρεια Συρία.

Το νομοσχέδιο, από τον γερουσιαστή Τζιμ Ρις (Ρεπουμπλικάνος από το Αϊντάχο) και τον Μπομπ Μενέντεζ (Δημοκρατικός από το Νιου Τζέρσεϊ), θα περιορίσει τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία και θα επιβάλει κυρώσεις σε Τούρκους αξιωματούχους και σε όσους εμπλέκονται στην παροχή όπλων στον στρατό της Τουρκίας στη Συρία.

Θα απαιτήσουν επίσης και μια έκθεση σχετικά με τη συμμετοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.

«Αυτή η διπλωματική νομοθεσία έχει σκοπό να αντιμετωπίσει την αστάθεια που σπέρνεται στη Μέση Ανατολή», ανέφερε ο Ρις σε δήλωση του.

Ο κ. Μενέντεζ πρόσθεσε ότι η νομοθεσία «θα αντιμετωπίσει τη βίαιη εισβολή της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία, αλλά επίσης θα απαιτήσει το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης Τραμπ για τον δρόμο προς τα εμπρός αναφορικά με τις προσπάθειες του έθνους μας να αντιμετωπίσει τον ISIS και να αντιμετωπίσει τις πιο πιεστικές ανάγκες μας στη Μέση Ανατολή».

Το νομοσχέδιο των Ρις-Μενέντεζ θα απαιτήσει επίσης μια «συνολική στρατηγική» για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία (ISIS), συμπεριλαμβανομένης της αναζωπύρωσης και της αναμόρφωσης της οργάνωσης.

Η νομοθεσία επιτρέπει επίσης την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πολίτες της Συρίας και επιβάλλει κυρώσεις στη ρωσική στήριξη προς τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Ασάντ.

Η νομοθεσία έρχεται καθώς οι νομοθέτες σταθμίζουν μυριάδες πιθανές νομοθετικές επιλογές για να ανταποκριθούν στην απόφαση του κ. Τραμπ να αποσύρει τα στρατεύματα των ΗΠΑ από τη βόρεια Συρία, αλλά και τη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr