Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκρός Τούρκος στρατιώτης από κουρδική ρουκέτα στην Τελ Αμπιάντ

Νεκρός Τούρκος στρατιώτης από κουρδική ρουκέτα στην Τελ Αμπιάντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και ένας ακόμη τραυματίστηκε την Κυριακή σε ανταλλαγή πυρών με στρατιώτες των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) παρά την εκεχειρία μεταξύ των δύο πλευρών, την οποία συμφώνησε η Άγκυρα με τις Ηνωμένες Πολιτείες την Πέμπτη έπειτα από διαπραγματεύσεις.

«Ένας από τους ηρωικούς συντρόφους μας έπεσε μάρτυρας και ένας άλλος τραυματίστηκε σε επίθεση με αντιαρματικά και ελαφρά όπλα την οποία διέπραξαν τρομοκράτες κατά τη διάρκεια μιας αποστολής αναγνώρισης και επιτήρησης που πραγματοποιούσαν οι δύο στρατιώτες στην περιοχή Τελ Αμπιάντ της βορειοανατολικής Συρίας» ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι ο στρατός απάντησε για να αμυνθεί στην επίθεση της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), κυρίως συνιστώσας των SDF, ωστόσο παραμένει προσηλωμένο στη συμφωνία εκεχειρίας παρά τις παραβιάσεις της.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δεν εξηγεί ποιος ο λόγος «αποστολής αναγνώρισης και επιτήρησης» ενώ υπάρχει εκεχειρία; Δεν γνωρίζει ότι αυτή αποτελεί επιθετική ενέργεια; Προφανώς και το γνωρίζουν. Θυσίασαν τους άνδρες τους για να κάνουν προβοκάτσια.

Χθες Σάββατο ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποίησε με το γνωστό «σαλταρισμένο» υφάκι πως εάν η συμφωνία δεν τηρηθεί στο ακέραιο, το επόμενο λεπτό από την λήξη των 120 ωρών, τα τουρκικά στρατεύματα θα συνεχίσουν να «συντρίβουν τα κεφάλια των τρομοκρατών».

Παράλληλα είχε σημειώσει πως θα συζητήσει με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, το ενδεχόμενο ανάπτυξης συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στη λεγόμενη ζώνη ασφαλείας, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως εάν δεν υπάρξει λύση, η Άγκυρα θα προχωρήσει στα δικά της σχέδια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr