Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι μαχητές εκκένωσαν τη Ρας Αλ Αΐν

Οι Κούρδοι μαχητές εκκένωσαν τη Ρας Αλ Αΐν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι Κούρδοι μαχητές αποσύρθηκαν από τη συριακή συνοριακή πόλη Ρας Αλ Αΐν όπως προβλέπει η συμφωνία που διαπραγματεύθηκε με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Μια αυτοκινητοπομπή περίπου 55 οχημάτων εισήλθε στη Ρας Αλ Αΐν και μια αυτοκινητοπομπή 86 οχημάτων αναχώρησε με κατεύθυνση την Ταλ Ταμρ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, το οποίο έδωσε επίσης στη δημοσιότητα εικόνες της αποχώρησης των Κούρδων.

Η Τουρκία και η Ρωσία θα συζητήσουν για την αποχώρηση της συριακής κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) από τις πόλεις Μανμπίτζ και Κομπάνι της βορειοανατολικής Συρίας κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στο Σότσι την προσεχή εβδομάδα, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η Άγκυρα συμφώνησε με την Ουάσιγκτον την Πέμπτη να σταματήσει την επίθεσή της στη βορειοανατολική Συρία για πέντε ημέρες ώστε να επιτρέψει στην κουρδική πολιτοφυλακή YPG να αποχωρήσει από την σχεδιαζόμενη «ζώνη ασφαλείας».

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ταξιδέψει στο Σότσι την Τρίτη για έκτακτες συνομιλίες για τη Συρία με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Kanal 7, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία αναμένει από την πολιτοφυλακή YPG να απομακρυνθεί από περιοχές όπου ο συριακός στρατός, υποστηριζόμενος από τη Μόσχα, έχει αναπτυχθεί στη βόρεια Συρία.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας είπε ότι η χώρα του δεν θέλει να δει ούτε έναν μαχητή των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) να μένει στην «ζώνη ασφαλείας» στο τέλος της περιόδου εκεχειρίας.

Η αποχώρηση από τη Ρας Αλ Αΐν επιβεβαιώνεται και από τους Κούρδους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr