Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Αλβανία κράτος και παρακράτος κατά «Ελλήνων εξτρεμιστών»

Στην Αλβανία κράτος και παρακράτος κατά «Ελλήνων εξτρεμιστών»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Αλβανία έχει κηρυχθεί συναγερμός λόγω της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, που συμπίπτει με τη συμπλήρωση ενός έτους από τον φόνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Όπως μεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, οι ειδικές δυνάμεις της αλβανικής Αστυνομίας RENEA και οι Δυνάμεις Ταχείας Επέμβασης (FNSH) τελούν σε επιφυλακή.

Δύο ημέρες πριν το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, το αλβανικό δίκτυο ABC πληροφορήθηκε ότι στην Κακαβιά εφαρμόζεται, ήδη, σχέδιο «ισχυρής ασφάλειας», όπως αποκαλείται.

Από την Πέμπτη, στους συνοριακούς σταθμούς με την Ελλάδα, υπάρχει ενισχυμένη υπαλληλική παρουσία για την αποτροπή της εισόδου Ελλήνων «εξτρεμιστών», όπως αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ, καθώς και ατόμων που έχουν κριθεί ανεπιθύμητα.

Σημειώνεται, ότι τόσο η αλβανικές όσο και οι ελληνικές Αρχές συνεργάζονται για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τους Έλληνες πολίτες που σκοπεύουν να εισέλθουν στην Αλβανία για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές -καταλήγει το αλβανικό δημοσίευμα- Ειδικές και Αντιτρομοκρατικές Δυνάμεις έφθασαν στο Αργυρόκαστρο προκειμένου να αποτραπούν περιστατικά ή προκλητικές συμπεριφορές (Ελλήνων) «εξτρεμιστών».

Αλβανοί ακροδεξιοί κινητοποιούνται

Αλβανοί εθνικιστές, αναφέρει επίσης το Βαλκανικό Περισκόπιο, άρχισαν να κινητοποιούνται για να εμποδίσουν Έλληνες να εισέλθουν στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, γράφει αλβανικό δημοσίευμα από τους Άγιους Σαράντα.

Μία από αυτές τις εθνικιστικές οργανώσεις είναι τα «παιδιά του Αργυρόκαστρου» που επιδιώκουν τη στήριξη οπαδών από τους Αγίους Σαράντα, το Δέλβινο και την Κονίσπολη για να μην επιτρέψουν στους «Έλληνες εξτρεμιστές» να εισέλθουν στην Αλβανία.

Με αναρτήσεις στο Facebook δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν στους ελληνικούς σοβινιστικούς κύκλους να πατήσουν τα αλβανικά εδάφη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr