Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν εκβιάζει με νέο προσφυγικό τσουνάμι εάν δεν υποστηριχθεί η εισβολή του στη Συρία

Ο Ερντογάν εκβιάζει με νέο προσφυγικό τσουνάμι εάν δεν υποστηριχθεί η εισβολή του στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ερντογάν εκβίασε το Σάββατο τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με νέο προσφυγικό τσουνάμι, που θα «σκάσει» κυρίως πάνω στην Ελλάδα, εάν δεν υποστηρίξουμε την παράνομη εισβολή του στη βορειοανατολική Συρία και τον εποικισμό της με πρόσφυγες, προκαλώντας εθνοκάθαρση στους Κούρδους.

Να σημειωθεί ότι η τουρκική εισβολή «Πηγή Ειρήνης» είναι κατάφωρη παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης και επανάληψη της παράνομης εισβολής και κατοχής στην Κύπρο.

Ελλάδα και Κύπρος, επειδή πλήττονται τα εθνικά μας συμφέροντα, δεν μπορούν να υποστηρίξουν τέτοιους σχεδιασμούς.

Υποστήριξη της τουρκικής εισβολής στη Συρία ισούται με αναγνώριση και νομιμοποίηση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Η Τουρκία θα εκδιώξει εκείνη την κουρδική πολιτοφυλακή YPG από την περιοχή των συνόρων της με τη βορειοανατολική Συρία, αν η Ρωσία δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της βάσει της διμερούς συμφωνίας που συνήφθη αυτή την εβδομάδα, δήλωσε το Σάββατο ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Βάσει της συμφωνίας, που εκπονήθηκε την Τρίτη από τον Ερντογάν και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, η Ρωσική Στρατονομία και Σύροι συνοριοφύλακες πρόκειται να φροντίσουν για απομάκρυνση των πολιτοφυλάκων των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα. Η Άγκυρα θεωρεί τις YPG τρομοκρατική οργάνωση.

Οι YPG είναι η κυρίως συνιστώσα των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

«Αν οι τρομοκράτες δεν έχουν αποσυρθεί όταν λήξει η προθεσμία των 150 ωρών (σ.σ.: η οποία έχει ξεκινήσει από τις 12.00 ώρα Ελλάδας της 23ης Οκτωβρίου), θα πάρουμε τον έλεγχο και θα τους διώξουμε εμείς οι ίδιοι», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, αναφερόμενος στους Κούρδους στρατιώτες των YPG.

Ο Ερντογάν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επανέλαβε επίσης την προηγούμενη απειλή του ότι θα «ανοίξει τις πύλες» στους πρόσφυγες για να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη, αν οι ευρωπαϊκές χώρες δεν υποστηρίξουν τα σχέδια της Άγκυρας για την εγκαθίδρυση «ασφαλούς ζώνης» στη βορειοανατολική Συρία, όπου θέλει να εποικίσει τους Σύρους πρόσφυγες οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία, αλλοιώνοντας τη δημογραφία της περιοχής και προκαλώντας εθνοκάθαρση εις βάρος των Κούρδων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr