Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αμερικανική Πρεσβεία στη Λιβύη ζητά αποκλιμάκωση και πολιτική λύση στον εμφύλιο

Η Αμερικανική Πρεσβεία στη Λιβύη ζητά αποκλιμάκωση και πολιτική λύση στον εμφύλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Επιτετραμμένος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Τρίπολη της Λιβύης, Τζόσουα Χάρις, επισκέφθηκε το Σάββατο τη Βεγγάζη, όπου εδρεύει η παράλληλη κυβέρνηση της Λιβύης, για συνομιλίες με πολιτικές προσωπικότητες, ώστε να τεθεί ένα τέλος στην πολιορκία της Τρίπολης από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA), που πρόσκειται στην κυβέρνηση της Βεγγάζης και να αποδοθεί δικαιοσύνη για τους Αμερικανούς διπλωμάτες που δολοφονήθηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου 2012 στην Τρίπολη από ισλαμιστές.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης υπογράμμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν άμεση αποκλιμάκωση των μαχών στην Τρίπολη και οι αντιμαχόμενες λιβυκές παρατάξεις να ακολουθήσουν την οδό της πολιτικής επίλυσης μέσω των Ηνωμένων Εθνών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις απώλειες αμάχων και κάλεσαν όλες τις πλευρές να περιφρουρήσουν τις ζωές των πολιτών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις προσπάθειες της Λιβύης στην προώθηση της σταθερότητας του ενεργειακού τομέα της χώρας και στην προώθηση μεταρρυθμίσεων που προάγουν τη διαφάνεια στην κατανομή των φυσικών πόρων της Λιβύης προς όφελος και ευημερία όλων των Λίβυων.

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ κάλεσε πολιτικούς, οικονομικούς και στρατιωτικούς ηγέτες της Λιβύης να τερματίσουν τις εχθροπραξίες, να υποστηρίξουν μια πολιτική λύση στη σύγκρουση και να δημιουργήσουν τις συνθήκες για μια ισχυρότερη σχέση ΗΠΑ-Λιβύης.

Στη Λιβύη υπάρχουν δύο κυβερνήσεις. Η πρώτη είναι ισλαμική – τζιχαντιστική, εδρεύει στην Τρίπολη, είναι η διεθνώς αναγνωρισμένη (ο ΟΗΕ έχει αναγνωρίσει στη Λιβύη τζιχαντιστική οργάνωση) και υποστηρίζεται από την Τουρκία και το Κατάρ.

Η δεύτερη κυβέρνηση είναι κοσμική, εδρεύει στη Βεγγάζη και υποστηρίζεται από την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr