Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία αμφισβητεί ότι οι Αμερικανοί σκότωσαν τον Μπαγκντάντι

Η Ρωσία αμφισβητεί ότι οι Αμερικανοί σκότωσαν τον Μπαγκντάντι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πέντε φορές έχει πεθάνει στο παρελθόν» δήλωσε στο πρακτορείο Interfac, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ειρωνευόμενος την επιτυχία των ΗΠΑ και των συμμάχων τους και αμφισβητώντας πλαγίως την ορθότητα της είδησης.

Πράγματι, ο θάνατος του ο θάνατος του αρχηγού της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, που σκοτώθηκε την Κυριακή κατά τη διάρκεια μιας αμερικανικής στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία, είχε ανακοινωθεί πολλάκις από το 2014 την μία μάλιστα φορά, από τους Ρώσους.

Τον Νοέμβριο του 2014, κυκλοφόρησαν φήμες, τις οποίες διακίνησαν ορισμένα ΜΜΕ, βάσει των οποίων ο Μπαγκντάντι είχε τραυματιστεί ή ακόμη και σκοτωθεί σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον μιας συγκέντρωσης ηγετικών στελεχών του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη (Ιράκ). Η Ουάσιγκτον δεν το επιβεβαίωσε.

Στις 13 Νοεμβρίου, ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους βάζει τέλος στη φημολογία με ένα ηχητικό μήνυμά του: «Μην ανησυχείτε, μουσουλμάνοι, το Κράτος σας πάει καλά» επιβεβαίωνε τότε.

Τον Οκτώβριο του 2015, οι ιρακινές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι έπληξαν, κατά τη διάρκεια μιας αεροπορικής επιδρομής, την οχηματοπομπή του αρχηγού της τζιχαντιστικής οργάνωσης, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι η τύχη του Μπαγκντάντι είναι «άγνωστη».

Τοπικοί αξιωματούχοι λένε ότι είναι «έχει τραυματιστεί σοβαρά», όμως ο Αλ Μπαγκντάντι θα επανεμφανιστεί με ένα ακόμη ηχητικό μήνυμα την 26η Δεκεμβρίου.

Στις 16 Ιουνίου του 2017, η Ρωσία αναφέρει ότι πιθανόν σκότωσε τον Μπαγκντάντι σε ένα αεροπορικό πλήγμα τον Μάιο κοντά στην πόλη Ράκα (βόρεια Συρία).

Η Ουάσιγκτον, που έχει επικηρύξει τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους με 25 εκατομμύρια δολάρια, δεν επιβεβαιώνει.

Δύο εβδομάδες αργότερα, την 1η Ιουλίου, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοινώνει με τη σειρά της τον θάνατο του ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης, τον οποίο επιβεβαιώνουν, σύμφωνα με την ίδια, «υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Ισλαμικού Κράτους που ήταν παρόντες στο Ντέιρ αλ Ζουρ», στην ανατολική Συρία.

Την 1η Σεπτεμβρίου, ένας αξιωματικός του αμερικανικού στρατού λέει ότι ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους είναι χωρίς καμιά αμφιβολία ζωντανός και κρύβεται πιθανόν στην κοιλάδα του Ευφράτη.

Το τελευταίο βίντεο του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, στον οποίο έχει δοθεί το προσωνύμιο «το Φάντασμα, προβάλλεται από το Ισλαμικό Κράτος τον περασμένο Απρίλιο, έναν μήνα μετά την πτώση του αυτοανακηρυχθέντος «χαλιφάτου» του. Είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται με ακάλυπτο το πρόσωπο έπειτα από 5 χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr