ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρμενία, Βουλή των Αντιπροσώπων (ΗΠΑ), Γενοκτονία Αρμενίων, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νάνσι Πελόσι, Τουρκία,

















































Αντιστράτηγος ε.α. Καμπουρίδης: Με υποστήριξη των ΗΠΑ οι Κούρδοι (SDF) οδεύουν προς αυτονομία στη Συρία - Ήττα για την Τουρκία
Το KCDK-E καλεί το τουρκικό κράτος να αναμετρηθεί με το ιστορικό των σφαγών του
Φήμες ότι ο Ερντογάν σχεδιάζει να «αποκεφαλίσει» τον Χακάν Φιντάν
Χάρης Τζήμητρας: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών αναχαιτίστηκε η αναγνώριση της γειτονικής χώρας ως «Μακεδονία»
Προκαταρκτική συμφωνία στη Συρία: Οι Κούρδοι με τρεις μεραρχίες και 50.000 μαχητές «ενσωματώνονται» στο συριακό κράτος 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Η βαρβαρότητα που διαπράχθηκε εναντίον του λαού της Αρμενίας ήταν γενοκτονία. Πρέπει να το αναγνωρίσουμε».
Την παραπάνω δήλωση έκανε η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής, Νάνσι Πελόσι μιλώντας στην ολομέλεια, η οποία αναμένεται να ψηφίσει στις 4.45 μ.μ. ώρα Ουάσιγκτον για την αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας, μεταδίδει η ιστοσελίδα Hellas Journal του Μιχάλη Ιγνατίου.
Ο βουλευτής Άνταμ Σίφ τόνισε:
«Δεν μπορούμε να επιλέξουμε ποια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας είναι κατάλληλα για να μιλήσουμε γι’ αυτά.
»Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να υπογραμμίσουμε τα γεγονότα: ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία διέπραξε αυτό το απεχθές έγκλημα κατά των Αρμενίων».
Ο βουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Έλιοτ Ένγκελ δήλωσε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής:
«Ο Πρόεδρος Τραμπ έδωσε στον Ερντογαν όλα όσα ζήτησε.
»Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο πρέοδρος της Τουρκίας Ερντογάν θα πληρώσει για τις πράξεις του.
»Αφού η κυβέρνηση Τραμπ απέτυχε, το Κογκρέσο πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», τόνισε.
Η ανταποκρίτρια στη Νέα Υόρκη, Λένα Αργύρη, έγραψε στο Twitter:
«Σκληρή κριτική στην Τουρκία από Βουλευτές ΗΠΑ κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων «μέναμε σιωπηλοί όλα αυτά τα χρόνια λόγω της στρατηγικής σχέσης μας με την Τουρκία, τώρα πια αυτό το επιχείρημα δεν υπάρχει» λένε μεταξύ άλλων».























































