Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: Εντός δύο εβδομάδων θα ανακοινωθεί ο νέος αρχηγός στο Ισλαμικό Κράτος

ΗΠΑ: Εντός δύο εβδομάδων θα ανακοινωθεί ο νέος αρχηγός στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έντονη φημολογία κυκλοφορεί για τον επόμενο αρχηγό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Λίγο μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι ο επικρατέστερος διάδοχος του Αμπού Μπαρκ αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός, ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας των ΗΠΑ εκτιμά ότι το Ισλαμικό Κράτος θα ανακοινώσει τον νέο ηγέτη του μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και θα καλέσει τους υποστηρικτές του να εξαπολύσουν νέες επιθέσεις εναντίον δυτικών συμφερόντων.

Στην κατάθεσή του στην Επιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων ο Ράσελ Τράβερς αποκάλυψε ότι είναι πιθανό τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί από την τζιχαντιστική οργάνωση «ένας νέος ηγέτης, ένας χαλίφης».

Ο Μπαγκντάντι σκοτώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, αφού ανατινάχθηκε, κυνηγημένος από τους Αμερικανούς στρατιώτες που επέδραμαν στο κρησφύγετό του, στη βόρεια Συρία.

Ο Άμπου Χάσαν αλ Μουχάτζιρ, ο εκπρόσωπός του, ήταν ο πιθανότερος διάδοχός του, όμως και αυτός σκοτώθηκε πρόσφατα σε άλλη περιοχή της βόρειας Συρίας, όπως είπε ο Τράβερς.

Μια πιθανή επιλογή της οργάνωσης είναι ο Χάτζι Αμπντάλα, ένας Ιρακινός ιερωμένος. Το NCTC αναμένει ότι ο νέος ηγέτης, όποιος και αν είναι αυτός, θα καλέσει τα παρακλάδια της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος να ορκιστούν πίστη στο πρόσωπό του.

Σύμφωνα με τον Τράβερς, σήμερα στο Ιράκ και τη Συρία δρουν τουλάχιστον 14.000 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Είναι μεγάλος ο αριθμός επειδή πριν από πέντε-έξι χρόνια, όταν το Ισλαμικό Κράτος ήταν στο χαμηλότερο σημείο του, (οι μαχητές) ήταν λιγότεροι από χίλιοι», επισήμανε, υπενθυμίζοντας επίσης ότι η οργάνωση έχει περίπου 20 παρακλάδια σε όλον τον κόσμο, σε χώρες όπως το Αφγανιστάν και το Πακιστάν απ’ όπου πιστεύεται ότι έχει στρατολογήσει χιλιάδες μέλη.

Ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι προειδοποίησε επίσης ότι οι τρομοκράτες παραμένουν απειλή για τις ΗΠΑ παρά τον θάνατο του Μπαγκντάντι.

«Ξέρουμε ότι πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση εναντίον της απειλής αυτής, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό», τόνισε ο Ρέι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr