Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζάεφ για Πρέσπες: Φοβάμαι επιστροφή στο «κακό παρελθόν» της εθνικά διαιρεμένης χώρας

Ζάεφ για Πρέσπες: Φοβάμαι επιστροφή στο «κακό παρελθόν» της εθνικά διαιρεμένης χώρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ζόραν Ζάεφ μιλώντας στους Financial Times, προειδοποίησε ότι η μη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. εξαιτίας του μπλόκο από τη Γαλλία, τη Δανία και την Ολλανδία, αποτελεί κίνδυνο για τη Συμφωνία των Πρεσπών και για επιστροφή της χώρας στο «κακό παρελθόν» του εθνικισμού.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι φοβάται ότι χώρα του θα επιστρέψει στο «κακό» εθνικά χωρισμένο παρελθόν, το οποίο περιλαμβάνει κι έναν εμφύλιο πόλεμο το 2001.

Ο Ζόραν Ζάεφ με δηλώσεις του στους Financial Times, εξέφρασε την ανησυχία ότι η αλλαγή ονόματος της χώρας κάτι το οποίο ήταν βασικό προαπαιτούμενο για την εκκίνηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορεί να επαναφέρει το εθνικιστικό συναίσθημα και προειδοποίησε ότι περαιτέρω εφαρμογή της συμφωνίας θα βρεθεί σε κίνδυνο.

«Ένα μέρος της Συμφωνίας είναι μη αναστρέψιμο, αλλά ανησυχώ ότι μπορεί να γυρίσουμε στο κακό παρελθόν», δήλωσε.

«Εάν υπάρχει αρκετή εθνικιστική ρητορική, ριζοσπαστικές υποκριτικές και ομιλίες στη Βόρεια Μακεδονία, θα δώσει επιχειρήματα στους Έλληνες πολιτικούς να χρησιμοποιούν την ίδια ρητορική… και μπορεί να οδηγήσει τον καθένα να προβεί σε βήματα τα οποία δεν θα είναι καλά για την περιοχή και για τη χώρα μου»

Ο Ζόραν Ζάεφ που έχει ν’ αντιμετωπίσει τις πρόωρες εκλογές την Άνοιξη του 2020, έχει δηλώσει ότι εάν δεν εκλεγεί το κόμμα του, τότε η Συμφωνία βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ο Ζόραν Ζάεφ ανησυχεί σχετικά με τις προσπάθειας να γεμίσει το κενό που δημιουργήθηκε, «αυτή η απόφαση δίνει χώρο σε τρίτες δυνάμεις, οι οποίες δεν βοηθάνε και πάρα πολύ και δεν προσφέρουν σε εμάς δημοκρατία, ελευθερίες και στο γράμμα του νόμου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr