Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βλ. Πούτιν: Έχουμε λέιζερ κι άλλα οπλικά συστήματα που δεν διαθέτουν άλλες χώρες

Βλ. Πούτιν: Έχουμε λέιζερ κι άλλα οπλικά συστήματα που δεν διαθέτουν άλλες χώρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ρωσία θα συνεχίσει να ενισχύει την αμυντική της ικανότητα, αλλά είναι έτοιμη να κάνει το παν για να ενισχύσει την «διαδικασία του αφοπλισμού», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα Τετάρτη με ανώτατους αξιωματικούς και εισαγγελείς που διορίσθηκαν σε υψηλόβαθμες θέσεις και στους οποίους απονεμήθηκαν ανώτατες στρατιωτικές διακρίσεις.

«Ο στρατός μας και ο στόλος μας έχουν αποδείξει την υψηλή ετοιμότητά τους και εμείς προτιθέμεθα να ενισχύσουμε την αμυντική μας ικανότητα, να θέσουμε σε μαχητική ετοιμότητα τα υπερηχητικά, λέιζερ και άλλα σύγχρονα οπλικά συστήματα, τα οποία προς το παρόν δεν διαθέτουν άλλες χώρες», δήλωσε ο Πούτιν.

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι αυτό δεν συνιστά σε καμία περίπτωση πρόφαση για την Ρωσία για να απειλήσει κάποιον.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να κάνει το παν για να προωθήσει την διαδικασία του αφοπλισμού λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα τελευταίας τεχνολογίας ρωσικά οπλικά συστήματα, τα οποία αποσκοπούν αποκλειστικά στο να εγγυηθούν την ασφάλεια, δεδομένων των αυξανόμενων απειλών κατά της Ρωσίας.

Η Ρωσία δεν θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ στο ζήτημα του συριακού πετρελαίου

Η Ρωσία με κανέναν τρόπο δεν θα συνεργασθεί με τις ΗΠΑ στο ζήτημα των πετρελαϊκών κοιτασμάτων της Συρίας, επειδή αυτά αποτελούν περιουσία του συριακού λαού, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Βερσίνιν, σχολιάζοντας δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε σχέδιο βάσει του οποίου στην Συρία θα παραμείνουν τουλάχιστον 800 Αμερικανοί στρατιώτες, στις βασικές αρμοδιότητες των οποίων θα είναι να εγγυηθούν τον έλεγχο των πετρελαιοπηγών.

«Στο ζήτημα του συριακού πετρελαίου δεν πρόκειται να συνεργασθούμε με τους Αμερικανούς.

»Πρόκειται για συριακό πετρέλαιο, δηλαδή για περιουσία όλου του συριακού λαού» δήλωσε ο Βερσίνιν, προσθέτοντας ότι «είμαστε πεπεισμένοι ότι ο συριακός λαός είναι αυτός που πρέπει να διαχειρίζεται τον φυσικό του πλούτο, περιλαμβανομένου και του πετρελαίου».

Ο Σεργκέι Βερσίνιν, είπε επίσης ότι στο άμεσο μέλλον θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με βάση το σχήμα της Αστάνα για την διευθέτηση της συριακής κρίσης.

Απαντώντας στο ερώτημα αν ο ρωσικός στρατός είναι έτοιμος να συνδράμει τον συριακό στρατό ώστε να ανακτήσει τον έλεγχο των στρατοπέδων στα οποία κρατούνται αιχμάλωτοι τζιχαντιστές, την φύλαξη των οποίων έχουν οι Κούρδοι, ο Βερσίνιν υπογράμμισε ότι η Μόσχα γενικά συνδράμει την Δαμασκό ώστε να αποκτήσει τον έλεγχο της επικράτειας της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr