Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας της Βουλής των Αντιπροσώπων, έπειτα από τις αποκαλύψεις για τις τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Τις επόμενες ημέρες, στην αρμόδια Επιτροπή αναμένεται να καταθέσει ο Μαρκ Σάντι, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, αρμόδιος για θέματα προϋπολογισμού.

Ο ίδιος καλείται να δώσει πληροφορίες σχετικά με το «πάγωμα» της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, η οποία –σύμφωνα με τις καταγγελίες– αποτέλεσε το μέσο για την άσκηση πίεσης προς το Κίεβο, προκειμένου να ξεκινήσει έρευνα εις βάρος του Τζο Μπάιντεν, εξέχοντος στελέχους των Δημοκρατικών.

Πρόκειται μάλιστα, για τον πρώτο μάρτυρα από το συγκεκριμένο τμήμα του Λευκού Οίκου, ο οποίος θα καταθέσει στην Επιτροπή της Βουλής, καθώς είχε προηγηθεί η άρνηση τριών αξιωματούχων της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η κοινοβουλευτική έρευνα, η οποία έχει ως κύριο ζητούμενο την «αποπομπή» του Αμερικανού προέδρου, πραγματοποιείται ακριβώς έναν χρόνο πριν τις προεδρικές εκλογές του 2020, γεγονός το οποίο έχει προσδώσει στις εργασίες της έντονη πολιτική χροιά.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν οι Δημοκρατικοί, οι οποίοι ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ανακοίνωσαν την έναρξη έρευνας, μετά τις καταγγελίες ανώνυμου πληροφοριοδότη περί κατάχρηση της εξουσίας.

Κατά τον ίδιο, ο πρόεδρος Τραμπ άσκησε πίεση στον Ουκρανό ομόλογό του, προκειμένου να ερευνήσει καταγγελίες περί διαφθοράς του Τζο Μπάιντεν –πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ και βασικού διεκδικητή του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών– και του γιου του, Χάντερ.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ των κ.κ. Τραμπ – Ζελένσκι, ο πρώτος φέρεται να απείλησε με «πάγωμα» της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία.

Και πράγματι η αμερικανική βοήθεια φέρεται να είχε ανασταλεί για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα και εκταμιεύτηκε, λίγες ημέρες μετά την έναρξη της ουκρανικής εισαγγελικής έρευνας εις βάρος των Μπάιντεν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει απορρίψει ως μυθεύματα όλες τις κατηγορίες, ενώ έχει κάνει λόγο για «κυνήγι μαγισσών» εκ μέρους των Δημοκρατικών.

Μάλιστα, έχει δώσει στη δημοσιότητα τα επίσημα αντίγραφα των πρακτικών του επίμαχου τηλεφωνήματος με τον πρόεδρο της Ουκρανίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr