ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εθνική Φρουρά Κύπρος, Ηλίας Λεοντάρης, Κύπρος, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

















































Χάρης Τζήμητρας: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών αναχαιτίστηκε η αναγνώριση της γειτονικής χώρας ως «Μακεδονία»
Φήμες ότι ο Ερντογάν σχεδιάζει να «αποκεφαλίσει» τον Χακάν Φιντάν
Κάθε Έλληνας έδωσε σήμερα 212 ευρώ στον Ζελένσκι
Μοσάμπ Χασάν Γιουσέφ: «Οικοδομήθηκαν ψευδή αφηγήματα... που οδήγησαν στο μίσος κατά του εβραϊκού λαού»
Αυστραλία: Προφυλακιστέοι επτά τζιχαντιστές του ISIS - Σχεδίαζαν νέα σφαγή στην παραλία Μπόνταϊ 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Θα συνεχιστεί η διαχρονική υποστήριξη της Γαλλίας προς την Κύπρο, διαβεβαίωσε ο Επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων του Γαλλικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, Αντιναύαρχος Henri Schricke, ο οποίος πραγματοποίησε την Πέμπτη επίσκεψη στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, και συναντήθηκε με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη.
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΓΕΕΦ, ο κ. Schricke τόνισε επίσης την σημαντικότητα της υποστήριξης από την Κυπριακή Δημοκρατία σε πλοία και αεροσκάφη της Γαλλίας.
Επίσης αναφέρθηκε σε τομείς συνεργασίας όπως η PESCO, η κυβερνοασφάλεια και τα εξοπλιστικά προγράμματα.
Όπως αναφέρεται, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς αρχικά καλωσόρισε τον Αντιναύαρχο Schricke στο νησί και τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Επιπλέον, ο Στρατηγός Λεοντάρης αναφέρθηκε στο ζήτημα των μεταναστευτικών ροών και τη ραγδαία αύξηση των άτυπων μεταναστών στην Κύπρο αναφέροντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν ασκεί έλεγχο σε όλη την επικράτεια της λόγω της εισβολής και κατοχής μέρους του εδάφους της και ως εκ τούτου οι διακινητές χρησιμοποιούν τα κατεχόμενα εδάφη για την είσοδο των προσφύγων στις ελεύθερες περιοχές.
Τέλος αναφέρθηκε σε θέματα διμερούς συνεργασίας και σε εξοπλιστικά προγράμματα από τη Γαλλία, σε τριμερείς μηχανισμούς και στα προγράμματα της PESCO που συμμετέχει η Κύπρος.






















































