Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

26χρονος τζιχαντιστής από το Ισλαμικό Κράτος ετοίμαζε βομβιστικό μακελειό στη Γερμανία

26χρονος τζιχαντιστής από το Ισλαμικό Κράτος ετοίμαζε βομβιστικό μακελειό στη Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η γερμανική Αστυνομία συνέλαβε σήμερα έναν 26χρονο Σύρο τζιχαντιστή που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), ο οποίος θεωρείται ύποπτος για την ανταλλαγή μηνυμάτων με θέμα την κατασκευή βόμβας μέσω μιας ισλαμιστικής ομάδας ανταλλαγής μηνυμάτων με στόχο την πραγματοποίηση επίθεσης, ανακοίνωσε η Αστυνομία και εισαγγελείς.

Οι ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας πραγματοποίησαν έρευνα στο διαμέρισμα του υπόπτου στο Βερολίνο.

Ο άνδρας αυτός είχε ξεκινήσει να αγοράζει χημικά και άλλα υλικά που απαιτούνται για την κατασκευή εκρηκτικού μηχανισμού, ανακοίνωσε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα.

«Ο μηχανισμός αυτός θα εκρήγνυτο σε άγνωστη ώρα και τοποθεσία, στη Γερμανία, για να σκοτώσει όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται», είπαν οι εισαγγελείς.

Η γερμανική Αστυνομία συνέλαβε σήμερα τρεις υπόπτους στην δυτική πόλη Όφενμπαχ που φέρεται ότι σχεδίαζαν βομβιστική επίθεση για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους.

Εκρηκτικές ύλες και εξαρτήματα για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, «με στόχο να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους», είχε καταφέρει να αποκτήσει ο 26χρονος Σύρος Αμπντουλάχ Χ., ο οποίος συνελήφθη νωρίτερα σήμερα στο Βερολίνο ως ύποπτος για τρομοκρατία.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία του Βερολίνου, ο 26χρονος βρισκόταν στο στόχαστρο των Αρχών από τις αρχές του έτους και υπό 24ωρη παρακολούθηση εδώ και τρεις μήνες, καθώς είχε εντοπιστεί η συμμετοχή του σε συζητήσεις σε διαδικτυακό φόρουμ που θεωρείται ότι συνδέεται με την τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος».

Στο συγκεκριμένο φόρουμ ο συλληφθείς ζητούσε πληροφορίες για την προετοιμασία τρομοκρατικών επιθέσεων και για την κατασκευή ισχυρών εκρηκτικών μηχανισμών, με τους οποίους θα μπορούσε να σκοτώσει «όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους».

Αυτός ο ιστόχωρος «θεωρείται ότι συνδέεται με ισλαμιστικούς κύκλους και με το “Ισλαμικό Κράτος”», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας Μάρτιν Στέλτνερ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών του Βερολίνου Αντρέας Γκάιζελ, η αρχική πληροφορία έφθασε στις γερμανικές Αρχές από «μυστική υπηρεσία φιλικής χώρας».

Όπως δήλωσε ο ίδιος, ο Αμπντουλάχ Χ. εργαζόταν από τον Σεπτέμβριο σε δημοτικό σχολείο της γερμανικής πρωτεύουσας ως προσωπικό καθαρισμού, ενώ προηγουμένως εργαζόταν στο Μουσείο Bode.

Είναι παντρεμένος και ζούσε σε περιοχή του παλιού δυτικού Βερολίνου, ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πότε έφθασε στην Γερμανία και με ποιον τρόπο.

Για λόγους ασφαλείας, δεν έχει γίνει ακόμη καμία ανακοίνωση και σχετικά με το εάν ο συλληφθείς είχε συνεργούς στην Γερμανία ή με το ποιοι ήταν οι πιθανοί στόχοι του.

Ο 26χρονος Σύρος συνελήφθη νωρίς το πρωί στο διαμέρισμά του από την ειδική ομάδα GSG 9, ενώ διεξάγεται εξονυχιστική έρευνα σε όλα τα αντικείμενα που βρέθηκαν εκεί, μεταξύ των οποίων και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του συλληφθέντος.

Άγνωστο παραμένει ακόμη το πού βρίσκονται οι εκρηκτικές ύλες και τα υπόλοιπα εξαρτήματα που είχε προμηθευτεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr