Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μακρόν ψάχνει συμβιβασμό με τα συνδικάτα για το συνταξιοδοτικό

Ο Μακρόν ψάχνει συμβιβασμό με τα συνδικάτα για το συνταξιοδοτικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν,

Μία εβδομάδα πριν από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς, η γαλλλική κυβέρνηση εμφανίζεται πρόθυμη να τείνει κλάδο ελαίας ώστε να υπάρξει μια συμβιβαστική λύση, επ΄ουδενί όμως δεν εγκαταλείπει τα σχέδια για μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος που επιτρέπει ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων να συνταξιοδοτηθούν στα πενήντα τους.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, εξελέγη το 2017 με τη δέσμευση για μεταρρύθμιση του «γενναιόδωρου» συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και έχει υποσχεθεί να καθιερώσει ένα νέο συνταξιοδοτικό σύστημα με ίσα δικαιώματα για εργαζομένους όλων των κατηγοριών.

Την ώρα όμως που η κυβέρνηση του Παρισιού εργάζεται πάνω στο προσχέδιο της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, τα σωματεία των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους και μετρό -όπου ορισμένοι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν στα 50- σχεδιάζουν να τραβήξουν χειρόφρενο στις 5 Δεκεμβρίου.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να καθιερώσει ένα ενιαίο συνταξιοδοτικό σύστημα… αλλά θα πάρουμε όλο τον χρόνο που χρειαζόμαστε για να φθάσουμε εκεί», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Εδουάρ Φιλίπ, σε συνέντευξη Τύπου. Ο κ. Φιλίπ τάχθηκε υπέρ μιας συμβιβαστικής λύσης.

Το επίσημο όριο συνταξιοδότησης στη Γαλλία είναι τα 62 έτη, υπάρχουν όμως περισσότερα από σαράντα διαφορετικά συνταξιοδοτικά συστήματα, με ορισμένα να επιτρέπουν στους εργαζομένους να συνταξιοδοτούνται πολύ νωρίτερα.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις της επόμενης εβδομάδας θα αποτελέσουν σημαντικό τεστ για την αποφασιστικότητα του Μακρόν να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις στο δεύτερο ήμισυ της θητείας του.

Στην απεργία των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς θα συμμετάσχουν και οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον ενεργειακό κλάδο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο «Κίμων» γαλανόλευκος – Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα ισχυροποιείται για να προστατεύει, να αποτρέπει, να εγγυάται – Ο «Κίμων» επιστρέφει μετά από 2500 χρόνια στην Ανατ. Μεσόγειο

Διεγράφη ο Νίκος Παππάς από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίθεση σε δημοσιογράφο στο Στρασβούργο

Το Βέλγιο μπλοκάρει δάνειο 210 δισ. ευρώ στην Ουκρανία από τα «παγωμένα» ρωσικά κεφάλαια

Ιστορική Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας υπέγραψαν Κύπρος-Γαλλία – Όλο το κείμενο

Άμυνα και ενέργεια: Συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Κύπρου-Γαλλίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr