Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ντ. Τραμπ στο Λονδίνο – Ο Μπ. Τζόνσον τον «παρακαλεί» να μην τον «κάψει»

Ο Ντ. Τραμπ στο Λονδίνο – Ο Μπ. Τζόνσον τον «παρακαλεί» να μην τον «κάψει»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο Λονδίνο μεταβαίνει απόψε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να συμμετάσχει στη διήμερη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και να πραγματοποιήσει σημαντικές συναντήσεις με άλλους συμμάχους ηγέτες.

Ένα από τα στοιχήματα για τον Ντόναλντ Τραμπ –και κυρίως για τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον– είναι να μην μπει στον πειρασμό και να παρέμβει για πολλοστή φορά στη βρετανική πολιτική, ενώ η χώρα βρίσκεται ήδη στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου.

Ως υποψήφιος πρόεδρος το 2016, έως πολύ πρόσφατα, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν υπήρξε ποτέ διστακτικός στο να εκφράσει ανοιχτά την άποψή του υπέρ του Brexit ή να δείξει την προτίμησή του προς συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα στη Βρετανία.

Μολονότι ο Μπόρις Τζόνσον αποτελεί μία «καλή περίπτωση» κατά τον Τραμπ, η Ντάουνινγκ Στριτ έχει διαμηνύσει ότι αυτή τη φορά τουλάχιστον θα ήταν φρόνιμο ο Αμερικανός πρόεδρος να αποφύγει τα σχόλια που συνηθίζει.

Το μήνυμα το έστειλε ο ίδιος ο Βρετανός πρωθυπουργός την Παρασκευή και το επανέλαβε η Ντάουνινγκ Στριτ, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο στο Λονδίνο, τον οποίο επικαλείται το Reuters.

Το εγχείρημα κρίνεται αρκετά δύσκολο για τα δεδομένα του Τραμπ, πολύ δε περισσότερο καθώς θα βρεθεί αντιμέτωπος πολλές φορές με τους δημοσιογράφους και θα υπάρξει πιθανότατα και συνέντευξη Τύπου τη Τετάρτη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ήδη δηλώσει κατά την προεκλογική περίοδο ότι ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν θα ήταν «πολύ κακός» για τη Βρετανία, έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τη συμφωνία στην οποία κατέληξε ο Τζόνσον με τις Βρυξέλλες για το Brexit και έχει προτείνει στον Τζόνσον να συμμαχήσει με τον ηγέτη του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Brexit, τον Νάιτζελ Φάρατζ.

Το ΝΑΤΟϊκό πρόγραμμα του Τραμπ

Στο γεμάτο πρόγραμμα του Ντόναλντ Τραμπ στο Λονδίνο περιλαμβάνονται επίσης ξεχωριστές συναντήσεις με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συμμετάσχει επίσης σε γεύμα εργασίας με ηγέτες συγκεκριμένων ευρωπαϊκών χωρών που δαπανούν σημαντικά ποσά για τις αμυντικές τους δαπάνες – της Ελλάδας, της Εσθονίας, της Λετονίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Λιθουανίας, της Βουλγαρίας και της Βρετανίας.

Απέναντι στην Κίνα

Μεταξύ άλλων, ο Τραμπ αναμένεται να επιδιώξει τη στήριξη των κρατών-μελών σε αυτό που οι ΗΠΑ ονομάζουν επεκτατική πολιτική του Πεκίνου.

«Η Κίνα επιδιώκει να αυξήσει την παρουσία της και την επιρροή της σε ολόκληρο τον κόσμο, περιλαμβανομένης της περιοχής ευθύνης του ΝΑΤΟ», υποστηρίζει ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος εν όψει της Συνόδου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr