Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: «Δεν εκβιάζουμε το ΝΑΤΟ» – Είναι πολύ χειρότερο: Η Τουρκία πρόδωσε το ΝΑΤΟ

Τουρκία: «Δεν εκβιάζουμε το ΝΑΤΟ» – Είναι πολύ χειρότερο: Η Τουρκία πρόδωσε το ΝΑΤΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η «μεγάλη ασθενής» Τουρκία αρνείται ότι εκβιάζει το ΝΑΤΟ επειδή απορρίπτει το αμυντικό σχέδιό του για τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία. Το TRIBUNE εξαρχής έγραψε πως στο ζήτημα του αμυντικού σχεδιασμού της Βαλτικής, η Τουρκία αποκαλύφθηκε ότι πρόδωσε το ΝΑΤΟ εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της νέας της συμμάχου Ρωσίας. Προφανώς και δεν εκβιάζει το ΝΑΤΟ η Τουρκία, είναι πολύ χειρότερο, το πρόδωσε.

Όπως δήλωσε τη Δευτέρα τουρκική τουρκική πηγή ασφαλείας, μία ημέρα πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, η Άγκυρα έχει πλήρη δικαιώματα βέτο εντός της συμμαχίας.

Αλήθεια είναι. Και τα χρησιμοποιεί ως πέμπτη φάλαγγα στις υπηρεσίες της Μόσχας, διαπιστώνουμε με τη σειρά μας.

Το Reuters ανέφερε την περασμένη εβδομάδα πως η Τουρκία αρνείται να υποστηρίξει ένα αμυντικό σχέδιο του ΝΑΤΟ για τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία μέχρι να λάβει μεγαλύτερη υποστήριξη στην επίθεσή της στη Συρία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Η Άγκυρα δήλωσε πως το αδιέξοδο προκλήθηκε επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες απέσυραν την υποστήριξή τους από ένα χωριστό αμυντικό σχέδιο για την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, η Άγκυρα διέταξε τον απεσταλμένο της στο ΝΑΤΟ να μην υπογράψει το σχέδιο και ακολουθήσει σκληρή στάση σε συναντήσεις και ιδιωτικές συζητήσεις, απαιτώντας από τη συμμαχία να αναγνωρίσει ως τρομοκράτες τους μαχητές των YPG με επίσημη διατύπωση, τόνισαν πηγές στο Reuters.

Αυτό όμως, σύμφωνα με την Τουρκία δεν είναι εκβιασμός.

«Το ΝΑΤΟ είναι ένας θεσμός όπου η Τουρκία διαθέτει πλήρη δικαιώματα βέτο, πολιτικά και στρατιωτικά και υπάρχουν διαδικασίες εκεί», σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πηγή.

«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, δεν εκβιάζει η Τουρκία, μια τέτοια δήλωση είναι απαράδεκτη».

Οι απεσταλμένοι του ΝΑΤΟ επιδιώκουν επίσημη έγκριση όλων των 29 κρατών-μελών για το στρατιωτικό σχέδιο άμυνας της Πολωνίας, της Λιθουανίας, της Λετονίας και της Εσθονίας απέναντι στο ενδεχόμενο μιας ρωσικής επίθεσης.

Η Τουρκία «κρατά ομήρους τους Ανατολικοευρωπαίους, εμποδίζοντας την έγκριση αυτού του στρατιωτικού σχεδίου, μέχρι να λάβουν παραχωρήσεις», δήλωσε μία από τις διπλωματικές πηγές στο Reuters.

Χωρίς την έγκριση της Τουρκίας, θα είναι πιο δύσκολο για το ΝΑΤΟ να αναπτύσσει ταχέως τις αμυντικές του δυνάμεις στη Βαλτική και την Πολωνία.

Το σχέδιο για τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία, που καταρτίστηκε κατόπιν αιτήματός τους μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014, δεν έχει άμεση επίπτωση στη στρατηγική της Τουρκίας στη Συρία, αλλά εγείρει ζητήματα ασφάλειας σε όλα τα σύνορα του ΝΑΤΟ.

Το TRIBUNE επαναλαμβάνει: Η Τουρκία δεν κρατά καμία χώρα όμηρο, ούτε εκβιάζει.

Η Τουρκία πρόδωσε το ΝΑΤΟ και λειτουργεί ως πέμπτη φάλαγγα στους κόλπους του υπέρ της Ρωσίας.

Όλα τα άλλα που μεταδίδει το Reuters είναι προσχηματικές ανοησίες επειδή κάποιοι σύμμαχοι αρνούνται να δουν κατάματα την αλήθεια: Δηλαδή, την τουρκική προδοσία.

Αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος που ο Τραμπ δεν συναντιέται με τον Ερντογάν στο Λονδίνο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr