Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι δίνουν άγριες μάχες με τους τζιχαντιστές!

Οι Κούρδοι δίνουν άγριες μάχες με τους τζιχαντιστές!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επόμενος σταθμός η πόλη Μοσούλη διακηρύσσει ο κουρδικός στρατός, που ανακατέλαβε τη Δευτέρα το υδροηλεκτρικό φράγμα της Μοσούλης που είχε περάσει στον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους από τις 3 Αυγούστου.

Οι Κούρδοι μαχητές, με τη στήριξη της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας που βομβαρδίζει τις θέσεις των τζιχαντιστών, συνεχίζουν να συγκρούονται με τους μακελάρηδες του Ισλαμικού Κράτους. «Τα αεροσκάφη βομβαρδίζουν και οι Κούρδοι Πεσμεργκά επελαύνουν» δήλωσε ένας Κούρδος μαχητής στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Άγριες μάχες εκτυλίσσονται στα νοτιοανατολικά του φράγματος, ενώ οι Κούρδοι έδιωξαν τους φανατικούς και από δύο χωριά που βρίσκονται κοντά στο φράγμα της Μοσούλης, τα οποία είχε καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

geliografia Γελοιογραφία που κυκλοφορεί στο twitter – “Οι Κούρδοι κατατροπώνουν τα ισλαμικά σκυλιά”

Την ίδια ώρα οι ιρακινές δυνάμεις σχεδιάζουν να εξαπολύσουν επίθεση εναντίον της Μοσούλης, με στόχο να ανακτήσουν το έλεγχό της από το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε τη Δευτέρα ο Σαμπάχ Νούρι, εκπρόσωπος της μονάδες αντιμετώπισης τρομοκρατίας του Ιράκ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. «Η επόμενη στάση μας θα είναι η Μοσούλη» υπογράμμισε ο ίδιος.

Να σημειωθεί ότι η αμερικανική πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε τη Δευτέρα 15 αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων που κρατάν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στα περίχωρα του στρατηγικής σημασίας φράγματος της Μοσούλης, σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Οι βομβαρδισμοί είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή 9 θέσεων μάχης των τζιχαντιστών, ενώ στις επιδρομές που εξαπέλυσαν αμερικανικά μαχητικά, βομβαρδιστικά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη προκλήθηκαν ζημιές ή καταστράφηκαν ολοσχερώς 6 τεθωρακισμένα οχήματα, ένα ελαφρύ θωρακισμένο όχημα, ένα όχημα εξοπλισμένο με αντιαεροπορικά πυροβόλα, ένα σημείο ελέγχου κ.ά., ανέφερε η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση Μέσης Ανατολής και Κεντρικής Ασίας (CentCom) σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Δείτε βίντεο με τα ενωμένα κουρδικά στρατεύματα του Ιράκ (Πεσμεργκά), Τουρκίας (PKK) και Συρίας (YPG) να μάχονται εναντίον των τζιχαντιστών για τη σωτηρία του κουρδικού έθνους, σε μια απαράμιλλη πράξη εθνικής ενότητας, που κομμουνιστές (PKK) και δεξιοί (Πεσμεργκά) πολεμάνε μαζί εναντίον του ισλαμοφασισμού:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr