Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βόρεια Μακεδονία περιμένει πότε η Ισπανία θα κυρώσει την ένταξή της στο ΝΑΤΟ

Η Βόρεια Μακεδονία περιμένει πότε η Ισπανία θα κυρώσει την ένταξή της στο ΝΑΤΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη διαβεβαίωση ότι η Ισπανία θα κυρώσει σύντομα το Πρωτόκολλο Προσχώρησης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, έλαβε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ από τον Ισπανό πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ, με τον οποίο συναντήθηκε χθες στο Λονδίνο, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι ο Πέδρο Σάντσεθ τον διαβεβαίωσε προσωπικά ότι η Ισπανία θα δώσει πολύ σύντομα το «πράσινο φως» για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και η χώρα θα καταστεί το 30ό μέλος της Συμμαχίας.

Το ΝΑΤΟ απηύθυνε τον περασμένο Φεβρουάριο πρόσκληση προς τη Βόρεια Μακεδονία για ένταξη στη Συμμαχία.

Μέχρι στιγμής, 28 κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ κύρωσαν το σχετικό Πρωτόκολλο Προσχώρησης και απομένει μόνο η Ισπανία να πράξει το ίδιο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία και η Βόρεια Μακεδονία να γίνει μέλος της Συμμαχίας.

Η διαδικασία κύρωσης του Πρωτοκόλλου από τη μεριά της Ισπανίας καθυστερεί λόγω εσωτερικών ζητημάτων, που σχετίζονται με την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης μετά και τις πρόσφατες εκλογές στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας συμμετείχε ως προσκεκλημένος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε χθες και προχθές στη βρετανική πρωτεύουσα.

Ο Ζόραν Ζάεφ ανέφερε ότι η Βόρεια Μακεδονία βρίσκεται μόλις ένα βήμα πριν από την εκπλήρωση του στρατηγικού της στόχου για ένταξη στο ΝΑΤΟ, η οποία, όπως σημείωσε, θα συμβάλει στην ενισχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας της περιοχής των Βαλκανίων και θα εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τις νεότερες γενιές της χώρας του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Ρωσία: «Είμαστε σε πόλεμο» – ISW: Η Μόσχα προετοιμάζεται για μεγάλη επίθεση στο ΝΑΤΟ

Ντόναλντ Τραμπ: Χάρη στις απειλές μου γέμισαν τα ταμεία του ΝΑΤΟ

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr