Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσαβούσογλου κατηγορεί την αμερικανική Γερουσία ότι «καθοδηγείται» από Έλληνες και Εβραίους

Ο Τσαβούσογλου κατηγορεί την αμερικανική Γερουσία ότι «καθοδηγείται» από Έλληνες και Εβραίους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για περιστατικό ασέβειας απέναντι στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας που μάλιστα υπαγορεύεται από κύκλους εκτός Τουρκίας κάνει λόγο του τουρκικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του με την οποία καταδικάζει το νομοσχέδιο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας που προωθεί κυρώσεις για τους S-400 και την εισβολή στη Συρία.

«Οι πρόσφατες προσπάθειες που έχουν αναληφθεί με εσωτερική πολιτική σκοπιμότητα και από τις δύο πτέρυγες του Κογκρέσου, και οι οποίες έχουν επίσης υποστηριχθεί από κύκλους που εναντιώνονται στην Τουρκία, είναι ένα νέο κρούσμα ασέβειας στις κυριαρχικές μας αποφάσεις που σχετίζονται με την εθνική μας ασφάλεια», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ, εννοώντας το ελληνικό λόμπι HALC, την Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή AJC και το αρμενιοαμερικανικό λόμπι.

«Ξέρουμε επί ποίας βάσης η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας υιοθέτησε το νομοσχέδιο για την επιβολή κυρώσεων εναντίον της χώρας μας, με την πρόφαση της Επιχείρησης Ειρήνης (sic) στη Συρία και των ρωσικών S-400», συνεχίζει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ και προσθέτει:

«Η Τουρκία έχει απαντήσει και σε ανάλογο νομοσχέδιο που είχε υιοθετηθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις 29 Οκτωβρίου.

»Αυτή τη φορά το νομοσχέδιο που μπήκε στην ατζέντα της Γερουσίας, δείχνει ότι δεν υπάρχει η πρόθεση οι εξηγήσεις μας να γίνουν κατανοητές».

Τέλος το τουρκικό ΥΠΕΞ καλεί το αμερικανικό Κογκρέσο να επιδείξει εποικοδομητική συμπεριφορά προς την πορεία ανάπτυξης των σχέσεων των δύο χωρών τέτοια «που να μην υπονομεύει τους κοινούς μας στόχους».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr