Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μιχάλης Ιγνατίου: «Ταφόπετρα» στα F-35 της Τουρκίας – Θλίψη οι ψεκασμένοι του «Ξανθού Γένους»

Μιχάλης Ιγνατίου: «Ταφόπετρα» στα F-35 της Τουρκίας – Θλίψη οι ψεκασμένοι του «Ξανθού Γένους»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ψήφιση του νόμου, από τη Βουλή και τη Γερουσία, για τον προϋπολογισμό του αμερικανικού Πενταγώνου, έβαλε την ταφόπετρα στην προμήθεια των αμερικανικών μαχητικών F-35, στην κατοχική δύναμη Τουρκία, γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου στην ιστοσελίδα του Hellas Journal.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε με …χαρά στο Twitter ότι θα υπογράψει τον σχετικό νόμο.

Άλλωστε, περιέχει σημαντικά σημεία για την ενίσχυση και την ισχύ των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Και αυτό είναι που τον ενδιαφέρει.

Το τέλος των F-35 ήρθε, λοιπόν, παρά το γεγονός ότι οι ψεκασμένοι υποστηρικτές του «Ξανθού Γένους» μας λοιδορούσαν και μας κορόιδευαν ότι λέγαμε ψέματα στον ελληνικό λαό.

Από την πρώτη στιγμή, ότι γράψαμε και ότι μεταδώσαμε ήταν η αλήθεια και μόνο αλήθεια, τονίζει ο Μιχάλης Ιγνατίου και συνεχίζει:

«Ακολουθήσαμε» βήμα-βήμα την ειδησεογραφία διότι παρακολουθούσαμε τα γεγονότα από την πηγή: Την Ουάσιγκτον. Χάθηκαν μάχες στην πορεία. Αλλά σημασία έχει ότι κερδήθηκε ο πόλεμος, που ήταν σκληρός.

Οι ακτιβιστές του HALC που είχαν απέναντί τους τον Λευκό Οίκο του Ντόναλντ Τραμπ, δεν σταμάτησαν ούτε ένα λεπτό να παλεύουν.

Αρκετοί παράτησαν τις δουλειές τους -διότι δεν είναι λομπίστες, είναι εθελοντές- και πηγαινο-έρχονταν στην Ουάσιγκτον για να ενημερώνουν τους βουλευτές, τους γερουσιαστές αλλά και αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης. Το τέλος ήταν πολύ γλυκό.

Το συμπέρασμα είναι ότι οι Τούρκοι δεν μπορούν να πάρουν τα F-35, για όσο διάστημα έχουν στην κατοχή τους το ρωσικό σύστημα S-400.

Εάν το στείλουν στη Ρωσία, απ’ όπου το παρέλαβαν, ή εάν το καταστρέψουν, οι συζητήσεις για τα F-35, θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ξανά.

Υπό τον όρο ότι θα αγοράσουν και τους αμερικανικούς πυραύλους Patriot. Ξεκάθαρες κουβέντες…

Τώρα η μάχη στρέφεται αλλού: Στην επιβολή των κυρώσεων στην Τουρκία, στη βάση του νόμου CAATSA, για την αγορά και παραλαβή του ρωσικού συστήματος.

Ο πρόεδρος Τραμπ, ο οποίος έχει προσωπικά και επιχειρηματικά συμφέροντα στην Τουρκία, αντιστέκεται ακόμα.

Αλλά η αρχική ισχυρή αντίστασή του αποδυναμώνεται μέρα με τη μέρα.

Τα μηνύματα που παίρνει από τους ψηφοφόρους του είναι ότι η υποστήριξή του στην Τουρκία του προκαλεί ζημιά.

Και αυτό είναι μία πραγματικότητα.

Χθες, εκβιαζόμενος από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, που απειλεί με κλείσιμο της βάσης του Ινσιρλίκ, ζήτησε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να ανακοινώσει ότι δεν αναγνωρίζει την Γενοκτονία των Αρμενίων.

Ε και; Σημασία έχει ότι οι αντιπρόσωποι του αμερικανικού λαού, οι βουλευτές και οι γερουσιαστές, σε ένα ποσοστό πάνω από 95%, αναγνώρισαν τη Γενοκτονία με τα ψηφίσματα που υποστήριξαν μαζικά.

Απλά ο κ. Τραμπ βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Όπως σε όλα τα θέματα.

Σε μία παράγραφο εντός του νόμου για τον προϋπολογισμό του Κογκρέσου, αναφέρονται τα εξής:

«Απαγορεύει τη μεταφορά των F-35 στην Τουρκία και εκφράζει την αίσθηση του Κογκρέσου ότι η απόκτηση του (ρωσικού συστήματος) S-400 από την Τουρκία αποτελεί σημαντική συναλλαγή στο πλαίσιο της Πράξης για την Αντιμετώπιση της Ρωσικής Επιρροής στην Ευρώπη και την Ευρασία (CAATSA) και ο Πρόεδρος θα πρέπει να εφαρμόσει κυρώσεις στο πλαίσιο αυτού του νόμου».

Είναι το μήνυμα των βουλευτών και των γερουσιαστών στον Πρόεδρο της Αμερικής.

Ότι οι κυρώσεις είναι αναπόφευκτες.

Όσο και να προσπαθεί να διασώσει τον «συνέταιρό» του Ταγίπ Ερντογάν, είναι αναγκασμένος να κοιτάξει τα πραγματικά στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ.

Η Τουρκία έχει συμμαχήσει με τη Ρωσία και αυτή τη συμμαχία δεν την ανέχονται οι Αμερικανοί νομοθέτες.

Δεν την ανέχονται οι δικοί του βουλευτές και γερουσιαστές, οι οποίοι τον στηρίζουν σε όλα τα άλλα θέματα.

Πότε θα το καταλάβει;

Όταν χάσει τις εκλογές λόγω ακριβώς της συνεργασίας του με τον Ερντογάν;

Στην Ολομέλεια της Γερουσίας εκκρεμεί η ψήφιση του νόμου που εισήγαγαν οι γερουσιαστές Τζιμ Ρις (Ρεπουμπλικάνος από το Αϊντάχο) και Ρόμπερτ Μενέντεζ (Δημοκρατικός από το Νιου Τζέρσεϊ).

Προβλέπει βαριές κυρώσεις βάση του νόμου CAATSA, αλλά και τιμωρία που θα κτυπήσει την τουρκική οικονομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας.

Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα όσο και αν ο Λευκός Οίκος θέλει να αποφύγει αυτή τη ψηφοφορία.

Οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές στην πλειοψηφία τους θα υποστηρίξουν τις κυρώσεις.

Και ο κ. Τραμπ, με τον φίλο του Ερντογάν, θα βρεθούν στη γωνία χωρίς διέξοδο διαφυγής…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Οι ψεκασμένοι εθνικιστές του ελληνικού Διαδικτύου, που υποστηρίζουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και τον Ντόναλντ Τραμπ(!), μας κατηγόρησαν χωρίς κανένα στοιχείο, ότι παραπληροφορούσαμε την ελληνική κοινή γνώμη για τις υποθέσεις των F-35 και των S-400. Ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία για να μειώσουν τις αρνητικές εντυπώσεις που προκαλεί στους Έλληνες και τους Κύπριους πολίτες η χωρίς ντροπή υποστήριξη της Μόσχας στην επιθετικότητα της Τουρκίας. Τα υπόλοιπα στα αμερικανικά και στα ελληνικά δικαστήρια, υπογραμμίζει ο Μιχάλης Ιγνατίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr