Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καύσωνας και πύρινη λαίλαπα στην Αυστραλία

Καύσωνας και πύρινη λαίλαπα στην Αυστραλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστραλία, Καιρός, Πυρκαγιά, Φωτιά,

Tο ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας από τότε που υπάρχουν αρχεία κατέρριψε χθες για δεύτερη συνεχή ημέρα η Αυστραλία, επιβεβαίωσε η Εθνική Μετερεωλογική Υπηρεσία ανακοινώνοντας πως το θερμόμετρο άγγιξε κατά μέσο όρο σε εθνικό επίπεδο τους 41,9 βαθμούς Κελσίου.

Μόλις μία ημέρα πριν, την Τρίτη, είχε καταγραφεί το προηγούμενο ρεκόρ, με μέσο όρο θερμοκρασίας τους 40,9 βαθμούς Κελσίου, ενώ το κύμα καύσωνα συνεχίζει να ευνοεί τις τεράστιες πυρκαγιές που εξακολουθούν να μαίνονται στη χώρα.

Οι αυστραλιανές Αρχές κήρυξαν σήμερα και για επτά ημέρες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης την πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας και το Σίδνεϊ, ενώ περισσότερα από 100 πύρινα μέτωπα εξακολουθούν να μαίνονται στις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας και οι αρχές προειδοποιούν για καταστροφικές πυρκαγιές την Παρασκευή στα νότια της χώρας, εξαιτίας και των υψηλών θερμοκρασιών.

Οι φωτιές έχουν δημιουργήσει ένα τοξικό νέφος πάνω από το Σίδνεϊ.

Τριάντα εκατομμύρια στρέμματα γης έχουν απανθρακωθεί σε όλη τη χώρα, εκατοντάδες σπίτια έχουν χαθεί στις φλόγες και έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις εκατοντάδες πυρκαγιές των τελευταίων μηνών σε σχεδόν όλη την επικράτεια της Αυστραλίας.

Τόσο τον Οκτώβριο όσο και τον Νοέμβριο σημειώθηκαν εκατοντάδες επικίνδυνες πυρκαγιές.

Οι πυροσβέστες, ορισμένοι εξαντλημένοι πια, δίνουν μάχη με τις φλόγες για να περισώσουν ό,τι μπορούν από σπίτια και δασικές εκτάσεις, καθώς η περίοδος των πυρκαγιών άρχισε πολύ νωρίτερα φέτος.

Ερευνητές προειδοποιούν ότι η αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη δημιουργεί συνθήκες που ευνοούν τις πυρκαγιές ακόμα περισσότερο.

Πρώην επικεφαλής των πυροσβεστικών υπηρεσιών και αξιωματούχοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης δήλωσαν προχθές ότι θα συγκαλέσουν ξεχωριστή συνεδρίαση για τις πυρκαγιές, επισημαίνοντας ότι η αλλαγή του κλίματος απαιτεί μια επανεξέταση του τρόπου με τον οποίο η Αυστραλία πρέπει να προετοιμαστεί και να καταπολεμήσει το φαινόμενο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεταφορά αφρικανικής σκόνης: Συστάσεις της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας

Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής

Καιρός: Έρχεται… καλοκαίρι – Η πιο ζεστή μέρα με 27°C

Λασποβροχές και αφρικανική σκόνη: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, έως 24°C ο υδράργυρος

ΟΗΕ: Μεγάλη πιθανότητα το 2024 να είναι η πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr