Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το μήνυμα της μητέρας του Αμερικανού δημοσιογράφου που αποκεφάλισαν οι τζιχαντιστες

Το μήνυμα της μητέρας του Αμερικανού δημοσιογράφου που αποκεφάλισαν οι τζιχαντιστες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μία δήλωση της μητέρας του Αμερικανού δημοσιογράφου, James Foley, που αποκεφαλίστηκε από τζιχαντιστές στη Συρία, δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα www.freejamesfoley.org, η οποία είχε δημιουργηθεί από την οικογένεια Foley με στόχο την υποστήριξη της απελευθέρωσής του.

Στην εν λόγω δήλωση, η Diane Foley, γράφει:

«Ποτέ δεν ήμασταν πιο υπερήφανοι για τον γιο μας Jim. Έδωσε τη ζωή του προσπαθώντας να εκθέσει τον κόσμο τα δεινά του λαού της Συρίας.

Παρακαλούμε θερμά τους απαγωγείς να σώσουν τις ζωές των υπόλοιπων ομήρων. Όπως και ο Jim, είναι αθώοι. Δεν έχουν καμία σχέση σχετικά με την αμερικάνικη πολιτική στο Ιράκ, τη Συρία ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Ευχαριστούμε τον Jim για όλη τη χαρά που μας έδωσε. Ήταν ένας εξαιρετικός γιος, αδελφός, δημοσιογράφος και άνθρωπος. Παρακαλώ σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή μας τις επόμενες ημέρες, καθώς πενθούμε για τον Jim».

Η εν λόγω ανάρτηση επιβεβαιώνει το θάνατο του δημοσιογράφου την ώρα που ο Λευκός Οίκος ερευνά τη γνησιότητα του βίντεο με τον αποκεφαλισμό του που δόθηκε στη δημοσιότητα προκαλώντας φρίκη και αποτροπιασμό διεθνώς.

«Έχουμε δει ένα βίντεο στο οποίο φέρεται να δολοφονείται ένας Αμερικανός πολίτης, ο James Foley, από το ISIS», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Caitlin Hayden. «Η Υπηρεσία Πληροφοριών λειτουργεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να καθορίσει τη γνησιότητα του βίντεο. Εάν είναι γνήσιο, τότε είμαστε συγκλονισμένοι από την άγρια ​​δολοφονία ενός αθώου Αμερικανού δημοσιογράφου και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του. Θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες όταν αυτές θα είναι διαθέσιμες».

Ο James Foley εξαφανίστηκε στις 22 Νοεμβρίου 2012, στη βορειοδυτική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Μέχρι την παραμονή της εξαφάνισής του προμήθευε με βιντεορεπορτάζ από τη συριακή επαρχία Ιντλίμπ το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αλλά και το GlobalPost.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr