Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόεδρος Βουλής Λιβύης: Η Τρίπολη θέλει τουρκική αποικιοποίηση της Λιβύης

Πρόεδρος Βουλής Λιβύης: Η Τρίπολη θέλει τουρκική αποικιοποίηση της Λιβύης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης Ακίλα Σάλεχ κάλεσε το Σάββατο τη διεθνή κοινότητα να αποσύρει τη νομιμότητα της ισλαμικής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας που εδρεύει στην Τρίπολη και την οποία αναγνωρίζει ο ΟΗΕ, έπειτα από τις ανυπόστατες «συμφωνίες» που υπέγραψε με την Τουρκία.

Βυθισμένη στο χάος μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011, η Λιβύη είναι το πεδίο μαχών επιρροής και δύο αρχές διεκδικούν την εξουσία: η ισλαμική Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας στην Τρίπολη (δυτικά) και μια κυβέρνηση και μια Βουλή που πρόσκειται στον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στην ανατολική Λιβύη.

Η εκλεγμένη Βουλή που εδρεύει στην ανατολική Λιβύη είναι επίσης εξασθενημένη μετά την αποχώρηση περίπου 40 βουλευτών που τάσσονται κατά της εκστρατείας του Χαφτάρ για την Τρίπολη.

Ο Σάλεχ, σύμμαχος του Χαφτάρ, βρέθηκε Παρασκευή και Σάββατο στην Κύπρο για να εξετάσει τον αντίκτυπο των δύο «συμφωνιών» για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών και για τη στρατιωτική συνεργασία που υπέγραψαν στα τέλη Νοεμβρίου η Άγκυρα και η Τρίπολη.

«Τις επόμενες ημέρες, η Βουλή της Λιβύης θα αναλάβει δράση προκειμένου να εξασφαλίσει την αφαίρεση της διεθνούς αναγνώρισης της κυβέρνησης αυτής» δήλωσε από τη Λευκωσία στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Σάλεχ.

Πρόσθεσε πως ζήτησε από τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη, να «διαβιβάσει ένα μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να αποσύρει την αναγνώριση αυτής της κυβέρνησης.

»Είναι καιρός να σχηματιστεί μια νέα κυβέρνηση που να υποστηρίζεται από τον λαό και τη Βουλή της Λιβύης» είπε.

Η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας «θέλει να ωθήσει σε μια τουρκική αποικιοποίηση της Λιβύης» είπε ο Σάλεχ, επαναλαμβάνοντας την εναντίωσή του στην «παράνομη» συμφωνία με την Άγκυρα.

Ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας επέμβασης άλλων χωρών στη Λιβύη, αν η Τουρκία στείλει στρατεύματα στο πλευρό της Τρίπολης.

«Όλες οι χώρες έχουν προειδοποιήσει την Τουρκία να μην επέμβει. Δεν επιθυμούν μια (περιφερειακή) σύγκρουση» ανέφερε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr