Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το 2019 ήταν το λιγότερο θανατηφόρο έτος του πολέμου στη Συρία

Το 2019 ήταν το λιγότερο θανατηφόρο έτος του πολέμου στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το 2019 ήταν το λιγότερο θανατηφόρο έτος στη Συρία από την έναρξη της εμπόλεμης σύρραξης τον Μάρτιο του 2011, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τονίζοντας πως 11.215 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

Μεταξύ των θυμάτων είναι 3.473 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων 1.021 παιδιών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

«Ο απολογισμός των νεκρών για το 2019 είναι ο μικρότερος από την έναρξη του πολέμου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Πολλά μέτωπα του πολέμου αναζωπυρώθηκαν μέσα στο 2019, ειδικά στην ανατολική Συρία, όπου Κούρδοι και Άραβες μαχητές, με τη στήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία της Ουάσιγκτον, κήρυξαν τον Μάρτιο το τέλος του χαλιφάτου του Ισλαμικού Κράτους.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το συριακό καθεστώς, που υποστηρίζεται στις στρατιωτικές της επιχειρήσεις από την ρωσική Πολεμική Αεροπορία, κλιμάκωσε τους βομβαρδισμούς στην βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, όπου κυριαρχούν ομάδες τζιχαντιστών και φιλοξενεί ομάδες ανταρτών.

Η βία σκότωσε σχεδόν 1.000 αμάχους στην περιοχή αυτή, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Στο βορειοανατολικό τμήμα, ο τουρκικός στρατός και συριακές συμμαχικές του ομάδες εξαπέλυσαν επίθεση για να απωθήσουν από τα τουρκοσυριακά σύνορα τους μαχητές της κυριότερης συροκουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού, την οποία η Άγκυρα θεωρεί «τρομοκρατική» οργάνωση, αλλά συμμάχησε με τη Δύση στην μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο πόλεμος στη Συρία σκότωσε σχεδόν 20.000 ανθρώπους το 2018, υπενθυμίζει το Παρατηρητήριο, ενώ το 2014 παραμένει το πιο θανατηφόρο έτος, με περισσότερους από 76.000 νεκρούς.

Η εμφύλια εμπόλεμη σύρραξη ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011 με την αιματηρή καταστολή από το καθεστώς ειρηνικών διαμαρτυριών που απαιτούσαν δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, στον απόηχο της Αραβικής Άνοιξης.

Οι αντίπαλοι του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ πήραν τότε τα όπλα.

Ο πόλεμος έγινε πιο πολυσύνθετος τα τελευταία χρόνια με την ανάμιξη ξένων δυνάμεων και τζιχαντιστικών ομάδων σε μια ολοένα και πιο κατακερματισμένη περιοχή.

Από το 2015, η κυβέρνηση της Δαμασκού, με την υποστήριξη των Ρώσων και Ιρανών συμμάχων της, πολλαπλασίασε τις νίκες της εναντίον των αντικαθεστωτικών ανταρτών και των τζιχαντιστών, θέτοντας υπό τον έλεγχο της πάνω από το 60% της επικράτειας.

Η σύγκρουση έχει σκοτώσει περισσότερους από 370.000 ανθρώπους από το 2011 και έχει εξωθήσει εκατομμύρια Σύρους στο δρόμο της προσφυγιάς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr