ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Η Τουρκία δεν μπορεί να στείλει F-16 στη Λιβύη γιατί δεν έχει πιλότους»

«Η Τουρκία δεν μπορεί να στείλει F-16 στη Λιβύη γιατί δεν έχει πιλότους»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λιβύη, Τουρκία,

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Μάικλ Πεκ υποστήριξε ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 στη Λιβύη, εξαιτίας της απομάκρυνσης πολλών πιλότων μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, γράφει η λιβυκή «Libya Akhbar» και αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ο Πεκ, ειδικός στις αμυντικές υποθέσεις, αναφέρει σε άρθρο του με τίτλο «Πώς μια χώρα κατέστρεψε τη δική της αεροπορία», που δημοσιεύεται από το περιοδικό «Νάσιοναλ Ίντερεστ», ότι με τη φυλάκιση και την απόλυση πιλότων της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας έχει μεγάλες απώλειες σε έμψυχο υλικό.

Το άρθρο σημειώνει ότι οι τουρκική πολεμική αεροπορία έχασε περισσότερους από 300 πιλότους μαχητικών αεροσκαφών για πολιτικούς λόγους, ένα γεγονός που έκανε την ηγεσία να αρχίσει να αναζητά νέους πιλότους για να καλύψει το έλλειμμα.

Ο εμπειρογνώμονας τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνήθηκαν το αίτημα της τουρκικής κυβέρνησης και δεν έστειλαν εκπαιδευτές για την κατάρτιση νέων πιλότων.

Ο Μάικλ Πεκ αποκάλυψε ότι η Τουρκία άρχισε να εκπαιδεύει η ίδια πιλότους αλλά αυτό δεν κατάφερε να καλύψει την έλλειψη και για αυτό αποφάσισε να ανακαλέσει απόστρατους πιλότους, απειλώντας τους ότι θα ανακαλέσει τις άδειες τους στην πολιτική αεροπορία που ήδη εργάζονταν.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η Τουρκία, όσον αφορά τη Λιβύη, θα καταφύγει στη λύση των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων με Τούρκους χειριστές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Jerusalem Post-Ανάλυση: Το Κέρας της Αφρικής αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία στα παιχνίδια ισχύος της Μέσης Ανατολής

Επίδειξη νεο-οθωμανικής ισχύος: Οι Τούρκοι έστειλαν στη Λατάκεια (Λαοδίκεια) της Συρίας τον Τούρκο Ναύαρχο με τη φρεγάτα «Κωνσταντινούπολη» (TCG Istanbul)

Η Ελεονώρα Μελέτη συνέθλιψε τη λυσσασμένη αιμοσταγή τουρκική βαρβαρότητα με τις ψήφους των ευρωβουλευτών

Παλαιστίνιοι τζιχαντιστές παριστάνουν τους φιλάνθρωπους υπαλλήλους της τουρκικής ισλαμιστικής ΜΚΟ IHH που μετέφερε όπλα στην Αλ Κάιντα – Η IHH οργανώνει και τους «στολίσκους για τη Γάζα» με τους χρήσιμους ηλίθιους αριστεριστές

Αζερμπαϊτζανός δημοσιογράφος και ακτιβιστής Ριζά Αγκαλί: «Είμαστε στο πλευρό του ιρανικού λαού, αυτός ο αγώνας είναι αγώνας όλης της Ισλαμικής Ούμα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr