Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαφτάρ σε Πούτιν-Ερντογάν: Θα συνεχίσω τον πόλεμο ενάντια στους τρομοκράτες

Χαφτάρ σε Πούτιν-Ερντογάν: Θα συνεχίσω τον πόλεμο ενάντια στους τρομοκράτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αρνητική ήταν η απάντηση του Χαλίφα Χαφτάρ και του Εθνικού Στρατού της Λιβύης στο αίτημα του Πούτιν και του Ερντογάν για κατάπαυση του πυρός.

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας, μετά τη συνάντηση που είχαν, κατ’ ιδίαν, στο πλαίσιο των εγκαινίων του Turkstream, έθεσαν τελεσίγραφο για τις 23:59 το βράδυ της Κυριακής, ώστε να σταματήσει η επίθεση και να υπάρξει κατάπαυση πυρός μεταξύ του Εθνικού Λιβυκού Στρατού (LNA), του Χαλίφα Χάφταρ και των δυνάμεων της ισλαμικής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA), του Φαγέζ αλ Σαράτζ.

Σε απάντηση αυτού ο εκπρόσωπος του LNA, Αχμέντ αλ Μισμάρι, είπε ότι οι δυνάμεις του Χάφταρ θα συνεχίσουν να πολεμούν ενάντια στις τρομοκρατικές οργανώσεις» και ότι δεν αποδέχονται κανένα τελεσίγραφο.

Την Τετάρτη το βράδυ οι δυνάμεις του Χάφταρ εξέδωσαν οδηγία για απαγόρευση πτήσεων πάνω από την Τρίπολη, ενώ δύο μέρες νωρίτερα είχαν καταλάβει σχετικά εύκολα την παραλιακή πόλη της Σύρτης.

Πλέον οι μάχες κατευθύνονται στην Μισράτα, με την Τρίπολη να είναι ό,τι έχει απομείνει στην GNA.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συρία: Η ΥΠΕΞ των Κούρδων της Συρίας με επιστολή της στο ΣΑ του ΟΗΕ αμφισβητεί τη νομιμοποίηση του «μεταβατικού προέδρου» Άχμεντ αλ-Σάρα (Γκολάνι)

Νταβός: «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ με απουσίες ηγετικών ευρωπαϊκών δυνάμεων

Ο Κούσνερ παρουσίασε το όραμά του για τη Γάζα: Αμνηστία για τους μουτζαχεντίν της Χαμάς που θα παραδώσουν τα όπλα τους

Ο Νικόλας Φαραντούρης ζητά κυρώσεις της ΕΕ στη Δαμασκό για τις σφαγές Κούρδων

Βλ. Πούτιν: Η ιδιοκτησία της Γροιλανδίας ΔΕΝ ενδιαφέρει τη Ρωσία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr