ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Λιβύη, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλίφα Χαφτάρ,


















































Fuel Pass για καύσιμα: Τα κριτήρια, η διαδικασία και τα ποσά - Πώς δίνεται η ψηφιακή κάρτα
Το παράθυρο των 120 ωρών για την επιβίωση του Ιράν μόλις άνοιξε
Οι Ιταλοί «μαύρισαν» τη Μελόνι: Καταψήφισαν σε δημοψήφισμα την μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη
Θάνατος στην Τεχεράνη: Κορυφαίος Ιρανός επιστήμονας πυραυλικών συστημάτων εξοντώθηκε σε επιδρομή στην κατοικία του
Ο Τραμπ εκπλήσσει ξανά: Αμερικανικές δυνάμεις θα εισέλθουν στο Ιράν για την κατάσχεση όλου του εμπλουτισμένου ουρανίου, ακόμη και με
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι τέθηκε σε ισχύ την Πέμπτη εκεχειρία στην συριακή επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με μια ρωσοτουρκική συμφωνία.
Από τις 14.00 της Πέμπτης «τέθηκε σε εφαρμογή εκεχειρία στη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ, με βάση συμφωνία με την τουρκική πλευρά», ανακοίνωσε το ρωσικό κέντρο συμφιλίωσης στη Συρία, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.
Παρά μια κατάπαυση του πυρός που είχε ανακοινωθεί ήδη τον Αύγουστο, το συριακό καθεστώς, που υποστηρίζεται από τη Μόσχα, ενέτεινε τις τελευταίες εβδομάδες τις θανατηφόρες βομβιστικές επιθέσεις σε αυτή την επαρχία της βορειοδυτικής Συρίας, το τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών, μερικοί εκ των οποίων υποστηρίζονται από την Άγκυρα.
Μόνο τον Δεκέμβριο, περίπου 284.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν από βομβιστικές επιθέσεις και συγκρούσεις, ιδίως στο νότιο τμήμα της επαρχίας, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Η ανακοίνωση της κατάπαυσης του πυρός έρχεται την επόμενη μέρα μετά από τη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Τούρκου ομόλογού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η Άγκυρα κάλεσε την Τρίτη την Μόσχα να «σταματήσει τις επιθέσεις του καθεστώτος» στην Ιντλίμπ και ζήτησε τον σεβασμό μιας εκεχειρίας του περασμένου Αυγούστου.
Ρώσοι και Τούρκοι προσπάθησαν επίσης να επιβληθούν ως «εγγυήτριες δυνάμεις» και στη Λιβύη, αλλά τους… έστειλε κανονικά ο Χαλίφα Χαφτάρ.























































