ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βασιλιάς Αμπντάλα: Ο Ερντογάν μετέφερε χιλιάδες τζιχαντιστές στη Λιβύη και πιο κοντά στην Ευρώπη

Βασιλιάς Αμπντάλα: Ο Ερντογάν μετέφερε χιλιάδες τζιχαντιστές στη Λιβύη και πιο κοντά στην Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας δήλωσε ότι «χιλιάδες» ένοπλοι μεταφέρθηκαν από τη Συρία στη Λιβύη – φέρνοντας το όλο πρόβλημα ακόμα πιο κοντά στην Ευρώπη.

Ο βασιλιάς και εξ αίματος απόγονος του Προφήτη, έκανε την παραπάνω αποκάλυψη σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «France 24» που προβλήθηκε τη Δευτέρα.

Χιλιάδες ένοπλοι μετακινήθηκαν από τη Συρία σε άλλη ζώνη τρομοκρατίας στην περιοχή, σύμφωνα με τον βασιλιά, υπονοώντας ότι ήταν σε θέση να ταξιδέψουν εκεί μέσω της Τουρκίας.

Μια τέτοια ροή εξτρεμιστών φέρνει ολόκληρο το χάος της Μέσης Ανατολής πολύ πιο κοντά στην ΕΕ – και η Ευρώπη πρέπει να το αντιμετωπίσει το συντομότερο δυνατό.

«Αρκετοί χιλιάδες μαχητές άφησαν την Ιντλίμπ μέσω των βόρειων συνόρων και κατέληξαν στη Λιβύη.

»Αυτό είναι κάτι που εμείς στην περιοχή, αλλά και οι Ευρωπαίοι φίλοι μας, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το 2020».

«Από μια ευρωπαϊκή προοπτική, καθώς η Λιβύη είναι πολύ πιο κοντά στην Ευρώπη, αυτό πρόκειται να είναι μια σημαντική συζήτηση τις επόμενες δύο ημέρες», είπε ο βασιλιάς της Ιορδανίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης «άδειασε» τον Μαμντάνι για το ταξίδι της γυναίκας του στη Μέση Ανατολή

Η Χαμάς φυλακίζει και βασανίζει Γαζαίους ακόμα και γυναίκες και παιδιά

Η Κύπρος επιλέγει ισραηλινά άρματα μάχης για να αντιμετωπίσει την τουρκική απειλή

Ο Νικόλας Φαραντούρης στη Ζάμπια – Συνάντησε Έλληνες και Ελληνορθόδοξους: «Μία δυναμική ελληνική κοινότητα συνεχίζει να δημιουργεί και να εκπροσωπεί την πατρίδα»

Το Ισραήλ καταγγέλλει την Τουρκία ότι κατέχει παράνομα το 36% της Κύπρου, το 5% της Συρίας και 2.000 τ.χλμ. στο Ιράκ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr