Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπό τις ευλογίες της Μόσχας συμμαχούν μυστικές υπηρεσίες Τουρκίας-Συρίας για να εξαλείψουν τους Κούρδους

Υπό τις ευλογίες της Μόσχας συμμαχούν μυστικές υπηρεσίες Τουρκίας-Συρίας για να εξαλείψουν τους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι επικεφαλής των τουρκικών και συριακών υπηρεσιών πληροφοριών συναντήθηκαν στη Μόσχα τη Δευτέρα, στην πρώτη επίσημη συνάντησή τους τα τελευταία χρόνια του πολέμου στη Συρία, όπως επιβεβαίωσαν ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος και στο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Και οι δύο πλευρές παραδέχτηκαν ότι οι μυστικές υπηρεσίες τους είχαν διατηρήσει επαφές, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που γίνεται η παραδοχή μιας συνάντησης των επικεφαλής.

«Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA ανέφερε μια συνάντηση μεταξύ του επικεφαλής της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Χακάν Φιντάν και του Σύρου συμβούλου ασφαλείας Αλί Μαμλούκ στη Μόσχα, σηματοδοτώντας ένα πιθανό βήμα προς τη συνεργασία περισσότερο από επτά χρόνια μετά τη διάλυση των διπλωματικών δεσμών», έγραψε στο Twitter η τουρκική αντικαθεστωτική ιστοσελίδα Ahval.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Χακάν Φιντάν και ο Σύρος ομόλογός του συζήτησαν σχετικά με την εκεχειρία στη βορειοδυτική συριακή επαρχία της Ιντλίμπ, η οποία παραμένει στο μεγαλύτερο μέρος της υπό τον έλεγχο της Αλ Κάιντα και φιλοτουρκικών συμμοριών, και έναν πιθανό συντονισμό ενάντια στην κουρδική παρουσία στη βόρεια Συρία.

Συζητήθηκε «η πιθανότητα συνεργασίας ενάντια στο YPG (σ.σ. κουρδική πολιτοφυλακή), ανατολικά του ποταμού Ευφράτη», όπως δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Δηλαδή, υπό τις ευλογίες της Μόσχας, οι Σύροι ξεχνάνε όλα τα δεινά που τους προκάλεσαν οι Τούρκοι και συντάσσονται μαζί για να εξαλείψουν από κοινού τους Κούρδους συμμάχους των ΗΠΑ, των ίδιων που πολέμησαν και νίκησαν το Ισλαμικό Κράτος, θυσιάζοντας περισσότερους από δέκα χιλιάδες άνδρες και γυναίκες στρατιώτες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr