Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ βομβάρδισε στόχους της ισλαμιστικής Χαμάς στη Γάζα

Το Ισραήλ βομβάρδισε στόχους της ισλαμιστικής Χαμάς στη Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αεροπορικές επιδρομές εναντίον εγκαταστάσεων της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για την εκτόξευση ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα εναντίον του νότιου Ισραήλ, εξαπέλυσε το βράδυ της Τετάρτης ο ισραηλινός στρατός.

Τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν νωρίτερα χθες εναντίον της ισραηλινής επικράτειας.

Επρόκειτο για την πρώτη τέτοια ενέργεια μετά την αμερικανική επιδρομή στη Βαγδάτη που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Ιρανός υποστράτηγος Κασέμ Σολεϊμανί, έκρινε σκόπιμο να αναφέρει ο ισραηλινός στρατός.

Οι δύο από τις τέσσερις ρουκέτες «αναχαιτίστηκαν από την αντιπυραυλική ασπίδα “Σιδηρούς Θόλος”», ανέφερε το ισραηλινό επιτελείο σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, χωρίς να διευκρινίσει εάν οι υπόλοιποι δύο έπληξαν ή όχι το ισραηλινό έδαφος.

Μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως έπεσαν σε ακατοίκητες περιοχές.

Το βράδυ ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν στόχους της «τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς» στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Αυτόπτες μάρτυρες στον θύλακα είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι επλήγη βάση της Χαμάς κοντά στη θάλασσα, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Ο ισραηλινός στρατός διευκρίνισε ότι επλήγησαν μια εγκατάσταση κατασκευής οπλισμών και μια οχυρή θέση.

Στην ανακοίνωσή του, δεν επέρριψε την ευθύνη για την εκτόξευση των ρουκετών στη Χαμάς, αλλά υπενθύμισε ότι θεωρεί το ισλαμιστικό κίνημα υπεύθυνο «για όλα τα συμβάντα» στη Λωρίδα της Γάζας.

Τον περασμένο μήνα, εκτοξεύθηκε ρουκέτα από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον της πόλης Ασκελόν κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αναγκάζοντας τους σωματοφύλακές του να τον απομακρύνουν εσπευσμένα από το βήμα. Δεν τραυματίστηκε κανείς.

Η ένταση συνεχίζει να σιγοβράζει μετά τη διήμερη κλιμάκωση του Νοεμβρίου, έπειτα από τη «στοχευμένη» δολοφονία στελέχους του ένοπλου βραχίονα της οργάνωσης Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, όταν είχαν σκοτωθεί 34 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους πολλοί άμαχοι, και είχαν τραυματιστεί δεκάδες Ισραηλινοί.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Νετανιάχου απείλησε ιδίως το Ιράν ότι τα αντίποινα θα είναι «παταγώδη» αν προχωρήσει σε επίθεση εναντίον της χώρας του μετά τη δολοφονία του υποστράτηγου Σολεϊμανί και άλλων εννέα ανθρώπων σε επιδρομή αμερικανικού UAV στην ιρακινή πρωτεύουσα.

Ο κυριότερος αντίπαλός του στις προσεχείς πρόωρες βουλευτικές εκλογές, ο Μπένι Γκαντς, πρώην αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, νυν επικεφαλής του ψηφοδελτίου του αυτοπροσδιοριζόμενου ως κεντρώου κόμματος Μπλε-Λευκό, δεν δίστασε από την πλευρά του να κατηγορήσει τον Νετανιάχου για «παράβαση καθήκοντος», διότι δεν «εγγυάται την ασφάλεια των κατοίκων» του νότιου Ισραήλ και πρόσθεσε πως «είναι καιρός να καταλήξουμε σε οριστικό αποτέλεσμα» στη σύγκρουση με τη Χαμάς.

Η Χαμάς είναι το παλαιστινιακό παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Η οργάνωση είναι απόλυτα αφοσιωμένη στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Νετανιάχου: «Τόσο γρήγορα ξεχάσατε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου;»

Στο λιμάνι της Γάζας το πλοίο «Open Arms» με 200 τόνους τροφίμων

Ελευθεροτεκτονισμός: Ο Εμμανουήλ Γερακιός ανακοίνωσε τη συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ και στον Σκωτικό Τύπο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr