Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ βομβάρδισε στόχο της ισλαμιστικής Χαμάς στη Γάζα

Το Ισραήλ βομβάρδισε στόχο της ισλαμιστικής Χαμάς στη Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε αεροπορική επιδρομή εναντίον μιας υποδομής της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, προχώρησε χθες για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ ο ισραηλινός στρατός, σε αντίποινα όπως ανακοίνωσε για τα μπαλόνια με προσαρμοσμένους εμπρηστικούς μηχανισμούς τα οποία στάλθηκαν από τον θύλακα προς το έδαφος του Ισραήλ.

Ισραηλινό «επιθετικό ελικόπτερο έπληξε στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, υποδομή που χρησιμοποιείτο για μυστικές δραστηριότητες της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς», ανέφερε το επιτελείο σε ανακοίνωσή του.

Διευκρίνισε πως επρόκειτο για αντίποινα για την εκτόξευση προς την ισραηλινή επικράτεια μπαλονιών με προσαρμοσμένους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Τέτοιου είδους αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί χρησιμοποιούνται για να προκαλούνται πυρκαγιές σε καλλιέργειες και κοινότητες κοντά στα σύνορα Ισραήλ-Λωρίδας της Γάζας.

Πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας στον παλαιστινιακό θύλακα επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιήθηκε ισραηλινό πλήγμα εναντίον βάσης του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς, της ισλαμιστικής οργάνωσης που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Προχθές Τετάρτη η αεροπορία του Ισραήλ έπληξε «στόχους» -εγκαταστάσεις της Χαμάς- στον θύλακα σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις τεσσάρων ρουκετών εναντίον του νότιου τμήματος της ισραηλινής επικράτειας.

Το Ισραήλ έχει εμπλακεί από το 2008 τρεις φορές σε πόλεμο με τη Χαμάς και ένοπλες οργανώσεις που έχουν συμμαχήσει μαζί της στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Νετανιάχου: «Τόσο γρήγορα ξεχάσατε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου;»

Στο λιμάνι της Γάζας το πλοίο «Open Arms» με 200 τόνους τροφίμων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr