ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γερμανία δεν κάλεσε την Τυνησία στη διάσκεψη για τη Λιβύη – Le Temps: «Ακατανόητο»

Η Γερμανία δεν κάλεσε την Τυνησία στη διάσκεψη για τη Λιβύη – Le Temps: «Ακατανόητο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Λιβύη, Τυνησία,

Εκτός από την Ελλάδα και η Τυνησία εξέφρασε επίσημα την Πέμπτη τη δυσαρέσκεια της επειδή δεν προσκλήθηκε από την Γερμανία στην διάσκεψη κορυφής που θα ξεκινήσει την Κυριακή στο Βερολίνο για την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη.

Ο πρεσβευτής της Τυνησίας στη Γερμανία παραχώρησε συνέντευξη στη Deutsche Welle, εκφράζοντας την έκπληξη και την απογοήτευση της υπηρεσιακής κυβέρνησης της χώρας.

Η εφημερίδα Le Temps με τίτλο «ακατανόητο», αναφέρεται στην απόφαση και εκφράζει λύπη για το «σκληρό πλήγμα για τη διπλωματία».

Ο πρόεδρος Κάις Σαΐντ επανέλαβε την ουδετερότητα της Τυνησίας έπειτα από μια συνάντησή του στα τέλη Δεκεμβρίου με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο μετά την απόφαση της Τουρκία να μεταφέρει Σύρους και άλλους μισθοφόρους έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Η Τυνησία, η οποία αυτή την περίοδο είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, προετοιμάζεται για ενδεχόμενη ροή χιλιάδων πολιτών που θέλουν να γλιτώσουν από τις μάχες στη Λιβύη.

Η χώρα ωστόσο συνεχίζει να μην έχει νέα κυβέρνηση τρεις μήνες μετά τις εκλογές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανίδα δημοσιογράφος που είχε συλληφθεί στη Συρία επέστρεψε στην πατρίδα της έπειτα από μήνες κράτησης

Γερμανία: Άρπαξαν μωρό 3 μηνών από το καρότσι – Εντοπίστηκε νεκρό

Σε τροχιά μετώπου Βερολίνο και Μόσχα: Πρωτοφανείς πολεμικές ιαχές και βαριές κατηγορίες για «ναζιστικά ένστικτα»

Στο ΥΠΕΞ συνάντηση Γεραπετρίτη-Χάφταρ – Τι συζήτησαν για τις σχέσεις Ελλάδας και Κυρηναϊκής (Ανατ. Λιβύη)

Ένας Γερμανός εμπνευστής των γενοκτονιών που διέπραξαν οι Οθωμανοί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr