ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Τουρκία: Μέσα σε μια εβδομάδα πούλησε τεράστια αποθέματα σε χρυσό
Μέση Ανατολή: Σκληρές δηλώσεις Τραμπ για Ιρανούς «διαπραγματευτές» και ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους - Πεζοναύτες και αλεξιπτωτιστές στο μέτωπο
Επίθεση με drones κατά τουρκικού πετρελαιοφόρου κοντά στα Στενά του Βοσπόρου
Εγιάλ Ζαμίρ: Προειδοποίηση για «κατάρρευση» των IDF «εκ των έσω» λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού
Ισπανία: Πέθανε με ευθανασία η 25χρονη Νοέλια Καστίγιο - Τι είπε λίγο πριν το θάνατο της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η αρχηγός της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν ανακοίνωσε την πρόθεσή της να είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές το 2022.
«Έλαβα την απόφασή μου», δήλωσε η Λεπέν, η οποία προτείνει μια «σημαντική εναλλακτική λύση για να σταθεί και πάλι η χώρα στα πόδια της» και να δημιουργηθεί «εθνική ενότητα», σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.
Η Λεπέν πήγε στον δεύτερο γύρο στις εκλογές του 2017 αλλά έχασε από τον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος βρίσκεται τώρα σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της προεδρίας του.
Εκτός από το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων που επιδιώκει κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη, ο Μακρόν αντιμετωπίζει και την απεργία για τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, που μετρά ήδη 44 ημέρες.
Όπως επισήμανε η Λεπέν, η υποψηφιότητά της πρέπει να εγκριθεί από το συνέδριο του κόμματός της, του «Εθνικού Συναγερμού» το 2021, κάτι που, όπως είπε στο δίκτυο BFMTV το ανερχόμενο αστέρι του κόμματός της και ευρωβουλευτής, ο 23χρονος Ζορντάν Μπαρντελά, δεν θα είναι πρόβλημα.
Σχετικά με την πρώιμη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, ο Μπαρντελά απάντησε ότι αυτή στέλνει στη Γαλλία «ένα μήνυμα ελπίδας».
Ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου η Λεπέν επιδιώκει να προσελκύσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους από την κεντροδεξιά, ακόμη και από την κεντροαριστερά.























































