Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

38χρονος ομοφυλόφιλος φέρνει την ανατροπή στις προκριματικές εκλογές της Αϊόβα

38χρονος ομοφυλόφιλος φέρνει την ανατροπή στις προκριματικές εκλογές της Αϊόβα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για «εκπληκτική νίκη» στις προκριματικές εκλογές της Αϊόβα κάνει λόγο ο υποψήφιος Πιτ Μπούτιγκιγκ, αν και μέχρι τώρα δεν έχουν ανακοινωθεί τα τελικά αποτελέσματα στην αμερικανική πολιτεία που άνοιξε την Τρίτη την αυλαία για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών.

Αν και με μικρή διαφορά, ο 38χρονος δηλωμένος ομοφυλόφιλος πολιτικός, όπως όλα δείχνουν, έβαλε τα «γυαλιά» στην παλιά καραβάνα των Δημοκρατικών, τον σοσιαλιστή Μπέρνι Σάντερς κι έδωσε ένα γερό χαστούκι στον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ο δήμαρχος της Ιντιάνα, Πιτ Μπούτιγκιγκ απέκτησε μεγάλη δυναμική στην κούρσα των Δημοκρατικών, μιλώντας ανοικτά για θέματα ταμπού, ενώ είχε απήχηση στους Αμερικανούς και το καυτό θέμα των φοιτητικών δανείων που είχε θέσει.

Ο άγνωστος σε εθνικό επίπεδο δήμαρχος της πόλης Σάουθ Μπεντ της Ιντιάνα ανακατεύει γερά την τράπουλα των προκριματικών εκλογών για το δημοκρατικό χρίσμα.

Μετά την καταμέτρηση του 71% όλων των εκλογικών περιφερειών στην πολιτεία της Αϊόβα, ο κεντρώος πολιτικός έλαβε τις περισσότερες ψήφους με ποσοστό 26,8%.

Στη δεύτερη θέση, με μικρή διαφορά, ακολουθεί ο αριστερός γερουσιαστής, Μπέρνι Σάντερς με 25,2%, ενώ ο Τζο Μπάιντεν θεωρείται ο μεγάλος χαμένος των εκλογών καθώς εκτοπίστηκε στην τέταρτη θέση με ποσοστό 15,4%. Η Γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν κατατάσσεται στην τρίτη θέση με 18,4%.

Ο Μπούτιγκιγκ, βετεράνος του πολέμου στο Αφγανιστάν και απόφοιτος του Χάρβαρντ, μιλάει οκτώ γλώσσες.

Πέρυσι ως δήμαρχος της πόλης Σάουθ Μπεντ με 100 χιλιάδες κατοίκους στην Ιντιάνα, πόζαρε στο εξώφυλλο του περιοδικού «Time» με τον 29χρονο σύζυγό του Τσάστιν Γκλέζμαν, ο οποίος τον στηρίζει απόλυτα.

Είτε νικήσει τον Μπέρνι Σάντερς είτε όχι, αφότου ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα, είναι βέβαιο πως το όνομά του θα ακούγεται συχνότερα στα «πηγαδάκια» του Λευκού Οίκου.

Στην Αϊόβα με τους 400.000 ψηφοφόρους, η ψηφοφορία είναι μια δοκιμασία και ένας εκλογικός μύθος, που έχει την επίδρασή του κυρίως στην ψυχολογία των ψηφοφόρων, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι «New York Times».

Όποιος δεν έλθει τουλάχιστον τρίτος στην Αϊόβα, εδώ και δεκαετίες αποκλείεται να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr